Placki z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kaszy gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

6 łyżek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zgnieć i ostudź.

Krok 2

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź.

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w małą kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju doprawiając vegetą.

Krok 4

Ziemniaki, kaszę i cebulę wymieszaj, wbij jajko, wsyp obie mąki i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Formuj kotlety i smaż z obu stron na średnio rozgrzanym oleju do czasu, gdy się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej