Placki z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kaszy gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

6 łyżek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zgnieć i ostudź.

Krok 2

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź.

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w małą kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju doprawiając vegetą.

Krok 4

Ziemniaki, kaszę i cebulę wymieszaj, wbij jajko, wsyp obie mąki i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Formuj kotlety i smaż z obu stron na średnio rozgrzanym oleju do czasu, gdy się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej