Placki z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kaszy gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zgnieć i ostudź.

Krok 2

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź.

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w małą kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju doprawiając vegetą.

Krok 4

Ziemniaki, kaszę i cebulę wymieszaj, wbij jajko, wsyp obie mąki i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Formuj kotlety i smaż z obu stron na średnio rozgrzanym oleju do czasu, gdy się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej