Placki z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kaszy gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

6 łyżek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zgnieć i ostudź.

Krok 2

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź.

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w małą kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju doprawiając vegetą.

Krok 4

Ziemniaki, kaszę i cebulę wymieszaj, wbij jajko, wsyp obie mąki i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Formuj kotlety i smaż z obu stron na średnio rozgrzanym oleju do czasu, gdy się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej