Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

null

null

1 sztuka

null

2 sztuki

150 mililitrów

1 kilogram

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Węgorza umyj dokładnie i potnij w kawałki. Skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprze, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę razem czosnkiem posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj kawałki ryby, duś przez kilka minut.

Krok 3

Podlej winem rozmieszanym z pastą sardelową i zagotuj razem z obranymi ze skórki, rozkrojonymi w ćwiartki pomidorami.

Krok 4

Duś przez 30 minut do ryba powinna być miękka. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej