Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

null

null

1 sztuka

null

2 sztuki

150 mililitrów

1 kilogram

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Węgorza umyj dokładnie i potnij w kawałki. Skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprze, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę razem czosnkiem posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj kawałki ryby, duś przez kilka minut.

Krok 3

Podlej winem rozmieszanym z pastą sardelową i zagotuj razem z obranymi ze skórki, rozkrojonymi w ćwiartki pomidorami.

Krok 4

Duś przez 30 minut do ryba powinna być miękka. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej