Gęś duszona w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęś duszona w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

15 gramów

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój, posól, oprósz mąką i majerankiem, a następnie włóż do rondla.

Krok 2

Podlej wodą, przykryj i ugotuj.

Krok 3

Gdy mięso będzie miękkie dodaj główkę poszatkowanej kapusty.

Krok 4

Zetrzyj jabłka i dodaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej