Gęś duszona w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęś duszona w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

15 gramów

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój, posól, oprósz mąką i majerankiem, a następnie włóż do rondla.

Krok 2

Podlej wodą, przykryj i ugotuj.

Krok 3

Gdy mięso będzie miękkie dodaj główkę poszatkowanej kapusty.

Krok 4

Zetrzyj jabłka i dodaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej