Gęś duszona w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęś duszona w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

15 gramów

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój, posól, oprósz mąką i majerankiem, a następnie włóż do rondla.

Krok 2

Podlej wodą, przykryj i ugotuj.

Krok 3

Gdy mięso będzie miękkie dodaj główkę poszatkowanej kapusty.

Krok 4

Zetrzyj jabłka i dodaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej