Gęś duszona w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęś duszona w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

15 gramów

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój, posól, oprósz mąką i majerankiem, a następnie włóż do rondla.

Krok 2

Podlej wodą, przykryj i ugotuj.

Krok 3

Gdy mięso będzie miękkie dodaj główkę poszatkowanej kapusty.

Krok 4

Zetrzyj jabłka i dodaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęś duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej