Beziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beziki

Autor: Nina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

240 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddziel od żółtek . Włóż je do miski i dodaj szczyptę soli . Zmiksuj je mikserem do uzyskania białej puszystej i sztywnej piany .

Krok 2

Dodaj cukier łyżka po łyżce ( nie moża dodawać za szybko bo beziki się nie udadzą ) .

Krok 3

Piecz przez godzinę w temperaturze 120 stopni celcjusza . Jeśli beziki robią się brązowe to zmniejsz temperaturę i wydłuż czas pieczenia .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej