Beziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beziki

Autor: Nina

ratingratingratingratingrating

8

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

240 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddziel od żółtek . Włóż je do miski i dodaj szczyptę soli . Zmiksuj je mikserem do uzyskania białej puszystej i sztywnej piany .

Krok 2

Dodaj cukier łyżka po łyżce ( nie moża dodawać za szybko bo beziki się nie udadzą ) .

Krok 3

Piecz przez godzinę w temperaturze 120 stopni celcjusza . Jeśli beziki robią się brązowe to zmniejsz temperaturę i wydłuż czas pieczenia .

1

Opinie o przepisie

  • Czytelniczka

    Czytelniczka , 22.10.2023

    A jakie są kroki pomiędzy miksowaniem a pieczeniem? Jak uzyskać kształt bezików?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej