Beza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beza

Autor: Justyna K

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddziel od żółtek . Włóż je do miski i dodaj szczyptę soli .

Krok 2

Zmiksuj je mikserem do uzyskania białej puszystej i sztywnej piany .

Krok 3

Dodaj cukier łyżka po łyżce ( nie moża dodawać za szybko bo beziki się nie udadzą ).

Krok 4

Piecz przez godzinę w temperaturze 120 stopni celcjusza . Jeśli beziki robią się brązowe to zmniejsz temperaturę i wydłuż czas pieczenia.

Krok 5

Udekoruj ulubionymi owocami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Orzechowe ciasteczka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej