Beza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beza

Autor: Justyna K

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddziel od żółtek . Włóż je do miski i dodaj szczyptę soli .

Krok 2

Zmiksuj je mikserem do uzyskania białej puszystej i sztywnej piany .

Krok 3

Dodaj cukier łyżka po łyżce ( nie moża dodawać za szybko bo beziki się nie udadzą ).

Krok 4

Piecz przez godzinę w temperaturze 120 stopni celcjusza . Jeśli beziki robią się brązowe to zmniejsz temperaturę i wydłuż czas pieczenia.

Krok 5

Udekoruj ulubionymi owocami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej