Beza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beza

Autor: Justyna K

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddziel od żółtek . Włóż je do miski i dodaj szczyptę soli .

Krok 2

Zmiksuj je mikserem do uzyskania białej puszystej i sztywnej piany .

Krok 3

Dodaj cukier łyżka po łyżce ( nie moża dodawać za szybko bo beziki się nie udadzą ).

Krok 4

Piecz przez godzinę w temperaturze 120 stopni celcjusza . Jeśli beziki robią się brązowe to zmniejsz temperaturę i wydłuż czas pieczenia.

Krok 5

Udekoruj ulubionymi owocami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Florentynki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej