Placuszki twarogowe – przepis z patelni: syrniki | Przepisy.pl pixel

Placuszki twarogowe

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

188 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

40 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 szczypta

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj dwie miseczki. Białka oddziel od żółtek, dodaj szczyptę soli i ubij na sztywna pianę za pomocą trzepaczki lub miksera.

Placuszki twarogowe - Krok 1

Krok 4

Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki twarogowe udekoruj świeżymi owocami i posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Placuszki twarogowe - Krok 4

Krok 3

Do twarogowej masy dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj za pomocą szpatułki. Placuszki twarogowe będą dzięki temu puszyste.

Placuszki twarogowe - Krok 3

Krok 2

Do żółtek przesiej mąkę i dokładnie połącz oba składniki ze sobą – możesz użyć do tego dużej łyżki stołowej, mieszadła lub miksera. Następnie dodaj ser twarogowy, cukier i ekstrakt waniliowy. Całość zmiksuj.

Placuszki twarogowe - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Placuszki twarogowe możesz usmażyć na zwykłym oleju słonecznikowym, ale możesz również wykorzystać ekologiczny olej kokosowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki twarogowePlacuszki twarogowe

Nie potrzebujesz drożdży, proszku do pieczenia ani sody oczyszczonej, by uzyskać puszyste placuszki z serem białym na słodko. Ich sekret tkwi we właściwie ubitej pianie z białek oraz doborze idealnie ze sobą współgrających składników. Na szczęście nie musisz się nad tym głowić. Spis potrzebnych produktów, odpowiednie proporcje oraz wykonanie krok po kroku znajdziesz w naszym przepisie na placuszki twarogowe. Do dzieła!

Dla kogo?

Placki z twarogu posmakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Przygotuj je na lunch lub pożywną kolację i podaj z ulubionymi owocami. Tylko pół godziny dzieli cię do znakomitej uczty. Nie musisz mieć więc ani dużego zapasu czasu, ani nawet wybitnych umiejętności kulinarnych. Z przepisem na placki z twarogiem szybko nabierzesz wprawy i coraz śmielej będziesz sięgać po bardziej złożone receptury. Placki twarogowe są dziecinnie proste do wykonania!

Na jaką okazję?

Placuszki z serem białym pasują jak ulał na letnie przyjęcie w ogrodzie lub urodziny najmłodszych członków rodziny. Będą się nimi zajadać dorośli i dzieci!

Czy wiesz, że?

Placuszki z serem białym będą jeszcze delikatniejsze, jeśli biały twaróg zblendujesz na gładką masę przed dodaniem do żółtek.

Dla urozmaicenia:

Latem zaserwuj placuszki twarogowe w towarzystwie świeżych owoców. Zimą będą smakować doskonale z domowymi przetworami: dżemami, konfiturami i powidłami. Żaden łasuch nie powinien pomijać dodatku w postaci miodu. Taka przekąska zadowoli największych miłośników słodkości.