Krówka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

32

78 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

670 osób wydrukowało

Pobierz pdf

665 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

2 sztuki

0.5 szklanki

4 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

dodatkowo:

100 gramów

1 opakowanie

masa:

2 opakowania

500 mililitrów

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Każdą część ciasta rozłożyć palcami na dwóch jednakowych, wysmarowanych blaszkach. Piec każdy placek 10 minut w temperaturze 170 stopni. Pozostawić do wystygnięcia.

Krok 2

Masa: śmietanę ubić, dodać cukier i cukier waniliowy oraz śmietan-fixy. Wyłożyć gotową masę na jeden placek i przykryć drugim.

Krok 3

Gotową masą krówkową posmarować wierzch ciasta i posypać posiekanymi orzechami włoskimi. 

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej