
Składniki
1 sztuka
1 litr
2 gramy
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior ugotuj. Mięso wraz z cebulą drobno posiekaj i podsmaż na patelni z olejem, następnie dodaj kalafior i wszystkie przyprawy i duś przez 10 minut.
Krok 2
Chleb tostowy pokrój w trójkąty odcinając skórki.
Krok 3
Każdy trójkąt wkładaj na kilka sekund do zimnej wody, następnie połóż go na deskę do krojenia, odciśnij zbytek wody, połóż po środku łyżkę nadzienia z kurczaka, na górę połóż następny trójkąt odciśnięty od wody i palcami przyciskaj brzegi pierożka tak aby się skleiły.
Krok 4
W dużej patelni z dużą ilością oleju smaż pierożki z obu stron, aż będą rumiane. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy aby pozbyć się tłuszczu. Podawaj z ryżem i sosem sweet chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































