Indyjskie pierożki Bonda Bread – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bonda bread

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 litr

2 gramy

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior ugotuj. Mięso wraz z cebulą drobno posiekaj i podsmaż na patelni z olejem, następnie dodaj kalafior i wszystkie przyprawy i duś przez 10 minut.

Krok 2

Chleb tostowy pokrój w trójkąty odcinając skórki.

Krok 3

Każdy trójkąt wkładaj na kilka sekund do zimnej wody, następnie połóż go na deskę do krojenia, odciśnij zbytek wody, połóż po środku łyżkę nadzienia z kurczaka, na górę połóż następny trójkąt odciśnięty od wody i palcami przyciskaj brzegi pierożka tak aby się skleiły.

Krok 4

W dużej patelni z dużą ilością oleju smaż pierożki z obu stron, aż będą rumiane. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy aby pozbyć się tłuszczu. Podawaj z ryżem i sosem sweet chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej