
Składniki
1 sztuka
1 litr
2 gramy
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior ugotuj. Mięso wraz z cebulą drobno posiekaj i podsmaż na patelni z olejem, następnie dodaj kalafior i wszystkie przyprawy i duś przez 10 minut.
Krok 2
Chleb tostowy pokrój w trójkąty odcinając skórki.
Krok 3
Każdy trójkąt wkładaj na kilka sekund do zimnej wody, następnie połóż go na deskę do krojenia, odciśnij zbytek wody, połóż po środku łyżkę nadzienia z kurczaka, na górę połóż następny trójkąt odciśnięty od wody i palcami przyciskaj brzegi pierożka tak aby się skleiły.
Krok 4
W dużej patelni z dużą ilością oleju smaż pierożki z obu stron, aż będą rumiane. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy aby pozbyć się tłuszczu. Podawaj z ryżem i sosem sweet chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej