Indyjskie pierożki Bonda Bread – Zobacz na przepisy.pl

Bonda bread

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

2 gramy

1 sztuka

1 łyżeczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior ugotuj. Mięso wraz z cebulą drobno posiekaj i podsmaż na patelni z olejem, następnie dodaj kalafior i wszystkie przyprawy i duś przez 10 minut.

Krok 2

Chleb tostowy pokrój w trójkąty odcinając skórki.

Krok 3

Każdy trójkąt wkładaj na kilka sekund do zimnej wody, następnie połóż go na deskę do krojenia, odciśnij zbytek wody, połóż po środku łyżkę nadzienia z kurczaka, na górę połóż następny trójkąt odciśnięty od wody i palcami przyciskaj brzegi pierożka tak aby się skleiły.

Krok 4

W dużej patelni z dużą ilością oleju smaż pierożki z obu stron, aż będą rumiane. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy aby pozbyć się tłuszczu. Podawaj z ryżem i sosem sweet chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej