
Składniki
1 sztuka
1 litr
2 gramy
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior ugotuj. Mięso wraz z cebulą drobno posiekaj i podsmaż na patelni z olejem, następnie dodaj kalafior i wszystkie przyprawy i duś przez 10 minut.
Krok 2
Chleb tostowy pokrój w trójkąty odcinając skórki.
Krok 3
Każdy trójkąt wkładaj na kilka sekund do zimnej wody, następnie połóż go na deskę do krojenia, odciśnij zbytek wody, połóż po środku łyżkę nadzienia z kurczaka, na górę połóż następny trójkąt odciśnięty od wody i palcami przyciskaj brzegi pierożka tak aby się skleiły.
Krok 4
W dużej patelni z dużą ilością oleju smaż pierożki z obu stron, aż będą rumiane. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy aby pozbyć się tłuszczu. Podawaj z ryżem i sosem sweet chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej