Indyjskie pierożki Bonda Bread – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bonda bread

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 litr

2 gramy

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior ugotuj. Mięso wraz z cebulą drobno posiekaj i podsmaż na patelni z olejem, następnie dodaj kalafior i wszystkie przyprawy i duś przez 10 minut.

Krok 2

Chleb tostowy pokrój w trójkąty odcinając skórki.

Krok 3

Każdy trójkąt wkładaj na kilka sekund do zimnej wody, następnie połóż go na deskę do krojenia, odciśnij zbytek wody, połóż po środku łyżkę nadzienia z kurczaka, na górę połóż następny trójkąt odciśnięty od wody i palcami przyciskaj brzegi pierożka tak aby się skleiły.

Krok 4

W dużej patelni z dużą ilością oleju smaż pierożki z obu stron, aż będą rumiane. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy aby pozbyć się tłuszczu. Podawaj z ryżem i sosem sweet chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bonda bread - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciastka z budyniem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej