Ananasowo- orzeszkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowo- orzeszkowy kurczak

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Posolić i posypać papryką.

Krok 2

W woku rozgrzać olej. Wrzucić mięso i obsmażyć na rumiano. Dorzucić pokrojonego w pół plasterki pora. Smażyć dalej mieszając przez 2 minuty. Ananas pokroić w kostkę i dorzucić do kurczaka .Podlać syropem od ananasa i mlekiem kokosowym . Zagotować. Dodać fix i dobrze wymieszać. Ogrzewać kilka minut aż zgęstnieje. Doprawić białym pieprzem mielonym.

Krok 3

Podawać z ryżem gotowanym na bulionie posypane natka kolendry lub pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej