
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Posolić i posypać papryką.
Krok 2
W woku rozgrzać olej. Wrzucić mięso i obsmażyć na rumiano. Dorzucić pokrojonego w pół plasterki pora. Smażyć dalej mieszając przez 2 minuty. Ananas pokroić w kostkę i dorzucić do kurczaka .Podlać syropem od ananasa i mlekiem kokosowym . Zagotować. Dodać fix i dobrze wymieszać. Ogrzewać kilka minut aż zgęstnieje. Doprawić białym pieprzem mielonym.
Krok 3
Podawać z ryżem gotowanym na bulionie posypane natka kolendry lub pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej