Ananasowo- orzeszkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowo- orzeszkowy kurczak

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Posolić i posypać papryką.

Krok 2

W woku rozgrzać olej. Wrzucić mięso i obsmażyć na rumiano. Dorzucić pokrojonego w pół plasterki pora. Smażyć dalej mieszając przez 2 minuty. Ananas pokroić w kostkę i dorzucić do kurczaka .Podlać syropem od ananasa i mlekiem kokosowym . Zagotować. Dodać fix i dobrze wymieszać. Ogrzewać kilka minut aż zgęstnieje. Doprawić białym pieprzem mielonym.

Krok 3

Podawać z ryżem gotowanym na bulionie posypane natka kolendry lub pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej