Ananasowo- orzeszkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowo- orzeszkowy kurczak

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Posolić i posypać papryką.

Krok 2

W woku rozgrzać olej. Wrzucić mięso i obsmażyć na rumiano. Dorzucić pokrojonego w pół plasterki pora. Smażyć dalej mieszając przez 2 minuty. Ananas pokroić w kostkę i dorzucić do kurczaka .Podlać syropem od ananasa i mlekiem kokosowym . Zagotować. Dodać fix i dobrze wymieszać. Ogrzewać kilka minut aż zgęstnieje. Doprawić białym pieprzem mielonym.

Krok 3

Podawać z ryżem gotowanym na bulionie posypane natka kolendry lub pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej