Ananasowo- orzeszkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ananasowo- orzeszkowy kurczak

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Posolić i posypać papryką.

Krok 2

W woku rozgrzać olej. Wrzucić mięso i obsmażyć na rumiano. Dorzucić pokrojonego w pół plasterki pora. Smażyć dalej mieszając przez 2 minuty. Ananas pokroić w kostkę i dorzucić do kurczaka .Podlać syropem od ananasa i mlekiem kokosowym . Zagotować. Dodać fix i dobrze wymieszać. Ogrzewać kilka minut aż zgęstnieje. Doprawić białym pieprzem mielonym.

Krok 3

Podawać z ryżem gotowanym na bulionie posypane natka kolendry lub pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ananasowo- orzeszkowy  kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej