
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
150 gramów
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al dente.
Krok 2
Kurczaka posypać przyprawą do kurczaka, ugrillować. Pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć pomidory z bazylią i czosnkiem, na końcu dodać łyżkę śmietany.
Krok 3
Do sosu dodać kurczaka, wymieszać z makaronem i podawać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej