Papryka nadziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka nadziana

Autor: Mniam...Mała Kucharka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć paprykę. Następnie odkroić górną część papryki i odłożyć ją na bok.Wykrajamy środek papryki. Potem pokroić cebulę i ogórka a także w drobną kostke pokroić pomidora.

Krok 2

Do gotowej papryki włożyć pastę oliwkową, potem do tego wszystkiego dołożyć pozostałe pokrojone warzywa. Dodać sól i pieprz.

Krok 3

Wszystko wymieszać. Aby przystawka wyglądała bardziej apetycznie dekorujemy ją natką pietruszką. Na koniec nakładamy odkrojoną część papryki. GOTOWE ! Życze Smacznego !

Mniam...Mała Kucharka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej