Papryka nadziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka nadziana

Autor: Mniam...Mała Kucharka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć paprykę. Następnie odkroić górną część papryki i odłożyć ją na bok.Wykrajamy środek papryki. Potem pokroić cebulę i ogórka a także w drobną kostke pokroić pomidora.

Krok 2

Do gotowej papryki włożyć pastę oliwkową, potem do tego wszystkiego dołożyć pozostałe pokrojone warzywa. Dodać sól i pieprz.

Krok 3

Wszystko wymieszać. Aby przystawka wyglądała bardziej apetycznie dekorujemy ją natką pietruszką. Na koniec nakładamy odkrojoną część papryki. GOTOWE ! Życze Smacznego !

Mniam...Mała Kucharka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka nadziana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej