
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć paprykę. Następnie odkroić górną część papryki i odłożyć ją na bok.Wykrajamy środek papryki. Potem pokroić cebulę i ogórka a także w drobną kostke pokroić pomidora.
Krok 2
Do gotowej papryki włożyć pastę oliwkową, potem do tego wszystkiego dołożyć pozostałe pokrojone warzywa. Dodać sól i pieprz.
Krok 3
Wszystko wymieszać. Aby przystawka wyglądała bardziej apetycznie dekorujemy ją natką pietruszką. Na koniec nakładamy odkrojoną część papryki. GOTOWE ! Życze Smacznego !

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej