
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy wszystkie warzywa i następnie kroimy- cebulę w piórka, marchewkę w słupki, paprykę i pieczarki w kostkę, por w paski, ogórki konserwowe w talarki.
Krok 2
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę dodajemy kilka kropli oleju i wszystkie przyprawy, dokładnie nacieramy mięso.
Krok 3
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę, smażymy do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy kawałki kurczaka i podsmażamy aż się zarumieni.Dodajemy pieczarki i wszystko smażymy jeszcze 5 minut.
Krok 4
Do podsmażonych składników dodajemy paprykę czerwoną i marchewkę podsmażamy 5 minut. Dodajemy FIX kurczak słodko-kwaśny rozrobiony według instrukcji na opakowaniu i dusimy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 5
Gdy warzywa są już miękkie dodajemy kukurydzę, groszek oraz ogórki konserwowe dusimy 3 minuty i gotowe:) Można podawać z makaronem, ryż bądź ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej