
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy wszystkie warzywa i następnie kroimy- cebulę w piórka, marchewkę w słupki, paprykę i pieczarki w kostkę, por w paski, ogórki konserwowe w talarki.
Krok 2
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę dodajemy kilka kropli oleju i wszystkie przyprawy, dokładnie nacieramy mięso.
Krok 3
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę, smażymy do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy kawałki kurczaka i podsmażamy aż się zarumieni.Dodajemy pieczarki i wszystko smażymy jeszcze 5 minut.
Krok 4
Do podsmażonych składników dodajemy paprykę czerwoną i marchewkę podsmażamy 5 minut. Dodajemy FIX kurczak słodko-kwaśny rozrobiony według instrukcji na opakowaniu i dusimy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 5
Gdy warzywa są już miękkie dodajemy kukurydzę, groszek oraz ogórki konserwowe dusimy 3 minuty i gotowe:) Można podawać z makaronem, ryż bądź ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej