
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy wszystkie warzywa i następnie kroimy- cebulę w piórka, marchewkę w słupki, paprykę i pieczarki w kostkę, por w paski, ogórki konserwowe w talarki.
Krok 2
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę dodajemy kilka kropli oleju i wszystkie przyprawy, dokładnie nacieramy mięso.
Krok 3
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę, smażymy do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy kawałki kurczaka i podsmażamy aż się zarumieni.Dodajemy pieczarki i wszystko smażymy jeszcze 5 minut.
Krok 4
Do podsmażonych składników dodajemy paprykę czerwoną i marchewkę podsmażamy 5 minut. Dodajemy FIX kurczak słodko-kwaśny rozrobiony według instrukcji na opakowaniu i dusimy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 5
Gdy warzywa są już miękkie dodajemy kukurydzę, groszek oraz ogórki konserwowe dusimy 3 minuty i gotowe:) Można podawać z makaronem, ryż bądź ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej