
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy wszystkie warzywa i następnie kroimy- cebulę w piórka, marchewkę w słupki, paprykę i pieczarki w kostkę, por w paski, ogórki konserwowe w talarki.
Krok 2
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę dodajemy kilka kropli oleju i wszystkie przyprawy, dokładnie nacieramy mięso.
Krok 3
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę, smażymy do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy kawałki kurczaka i podsmażamy aż się zarumieni.Dodajemy pieczarki i wszystko smażymy jeszcze 5 minut.
Krok 4
Do podsmażonych składników dodajemy paprykę czerwoną i marchewkę podsmażamy 5 minut. Dodajemy FIX kurczak słodko-kwaśny rozrobiony według instrukcji na opakowaniu i dusimy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 5
Gdy warzywa są już miękkie dodajemy kukurydzę, groszek oraz ogórki konserwowe dusimy 3 minuty i gotowe:) Można podawać z makaronem, ryż bądź ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































