Potrawka z kurczaka i warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka i warzyw

Autor: asiek1511

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy wszystkie warzywa i następnie kroimy- cebulę w piórka, marchewkę w słupki, paprykę i pieczarki w kostkę, por w paski, ogórki konserwowe w talarki.

Krok 2

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę dodajemy kilka kropli oleju i wszystkie przyprawy, dokładnie nacieramy mięso.

Krok 3

Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę, smażymy do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy kawałki kurczaka i podsmażamy aż się zarumieni.Dodajemy pieczarki i wszystko smażymy jeszcze 5 minut.

Krok 4

Do podsmażonych składników dodajemy paprykę czerwoną i marchewkę podsmażamy 5 minut. Dodajemy FIX kurczak słodko-kwaśny rozrobiony według instrukcji na opakowaniu i dusimy aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 5

Gdy warzywa są już miękkie dodajemy kukurydzę, groszek oraz ogórki konserwowe dusimy 3 minuty i gotowe:) Można podawać z makaronem, ryż bądź ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej