Placuszki z cukinii i marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinii i marchwi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

3 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i cebulę obierz. Cukinię, marchew i cebulę posiekaj.

Krok 2

Cukinię, marchew i tymianek smaż na 2 łyżkach oliwy na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Krok 3

Przestudź, dodaj cebulę, mąkę, jajka, pokruszoną kostkę czosnkową i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej i smaż niewielkie placuszki, z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej