
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
3 łyżki
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę i cebulę obierz. Cukinię, marchew i cebulę posiekaj.
Krok 2
Cukinię, marchew i tymianek smaż na 2 łyżkach oliwy na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Krok 3
Przestudź, dodaj cebulę, mąkę, jajka, pokruszoną kostkę czosnkową i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej i smaż niewielkie placuszki, z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej