
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
3 łyżki
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę i cebulę obierz. Cukinię, marchew i cebulę posiekaj.
Krok 2
Cukinię, marchew i tymianek smaż na 2 łyżkach oliwy na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Krok 3
Przestudź, dodaj cebulę, mąkę, jajka, pokruszoną kostkę czosnkową i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej i smaż niewielkie placuszki, z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej