Placuszki z cukinii i marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinii i marchwi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

3 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i cebulę obierz. Cukinię, marchew i cebulę posiekaj.

Krok 2

Cukinię, marchew i tymianek smaż na 2 łyżkach oliwy na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Krok 3

Przestudź, dodaj cebulę, mąkę, jajka, pokruszoną kostkę czosnkową i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej i smaż niewielkie placuszki, z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii i marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej