
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
3 łyżki
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę i cebulę obierz. Cukinię, marchew i cebulę posiekaj.
Krok 2
Cukinię, marchew i tymianek smaż na 2 łyżkach oliwy na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Krok 3
Przestudź, dodaj cebulę, mąkę, jajka, pokruszoną kostkę czosnkową i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej i smaż niewielkie placuszki, z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej