Wytrawne babeczki z sałatką z kurczakiem
łatwe
1032 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z udka pokrój w małą kostkę, a jabłko w cienkie plasterki. Mięso i jabłko wymieszaj z sosem Hellmann's i dopraw pieprzem.

Krok 2
Do każdej z babeczek nałóż porwany liść sałaty i wypełnij sałatką z kurczakiem, pozostaw na kilka godzin.

Krok 3
Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki i udekoruj nimi babeczki, ozdób także gałązkami koperku.


Dobra rada:
Zamiast udka możesz użyć np. kurczaka z rosołu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wytrawne babeczki z sałatką z kurczakiem
Wytrawne babeczki z sałatką z kurczakiem to świetna propozycja przekąski, którą zaserwujesz niemal na każdą okazję. Przygotowanie tego dania nie zajmie wiele czasu. Na początek skompletuj składniki – gotowe spody do babeczek (równie dobrze możesz upiec je samodzielnie), jabłko oraz kurczaka i pozostałe warzywa: sałatę, rzodkiewkę oraz świeży koperek. Następnie pieczone udko z kurczaka pokrój w małą kostkę, a jabłko w cienkie plasterki. Połącz je z majonezem i dopraw świeżo zmielonym pieprzem oraz tymiankiem. Dla urozmaicenia smaku możesz dodać jeszcze pokrojoną drobno czerwoną cebulę. Teraz czas na wypełnianie spodów – wyłóż je liściem sałaty (najlepiej wykorzystać masłową), a następnie wyłóż łyżką przygotowanej wcześniej sałatki. Babeczki odstaw na kilka godzin. Po tym czasie udekoruj je rzodkiewką, sprawdzą się również oliwki – zarówno zielone, jak i czarne. Na wierzchu ułóż gałązkę koperku lub listek świeżej bazylii. Wytrawne babeczki serwuj jako smaczną przystawkę lub przekąskę między posiłkami.



































