Jajecznica firmowa II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica firmowa II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 szczypta

25 mililitrów

1 szczypta

8 sztuk

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj cebulę.

Krok 2

Podsmaż razem z koncentratem pomidorowym.

Krok 3

Umyj jaja, wybij ze skorupek do naczynia i wymieszaj ze śmietaną.

Krok 4

Wlej wszystko do przygotowanej cebuli i smaż powoli mieszając do czasu, gdy równomiernie się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej