Jajecznica firmowa II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica firmowa II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 szczypta

25 mililitrów

1 szczypta

8 sztuk

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj cebulę.

Krok 2

Podsmaż razem z koncentratem pomidorowym.

Krok 3

Umyj jaja, wybij ze skorupek do naczynia i wymieszaj ze śmietaną.

Krok 4

Wlej wszystko do przygotowanej cebuli i smaż powoli mieszając do czasu, gdy równomiernie się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica firmowa II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Knedle serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej