Jajecznica z pieczarkami i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z pieczarkami i cebulką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 pęczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni teflonowej rozgrzewamy masło i smażymy na nim pokrojone w paski pieczarki i posiekaną cebulę przez ok. 8 minut.

Krok 2

Dodajemy rozbełtane jajka, majeranek i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Smażymy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty.

Krok 3

Wykładamy porcje jajecznicy na talerze. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej