Jajecznica z pieczarkami i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z pieczarkami i cebulką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 pęczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni teflonowej rozgrzewamy masło i smażymy na nim pokrojone w paski pieczarki i posiekaną cebulę przez ok. 8 minut.

Krok 2

Dodajemy rozbełtane jajka, majeranek i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Smażymy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty.

Krok 3

Wykładamy porcje jajecznicy na talerze. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej