Jajecznica z pieczarkami i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z pieczarkami i cebulką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 pęczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni teflonowej rozgrzewamy masło i smażymy na nim pokrojone w paski pieczarki i posiekaną cebulę przez ok. 8 minut.

Krok 2

Dodajemy rozbełtane jajka, majeranek i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Smażymy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty.

Krok 3

Wykładamy porcje jajecznicy na talerze. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej