Jajecznica z pieczarkami i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z pieczarkami i cebulką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 pęczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni teflonowej rozgrzewamy masło i smażymy na nim pokrojone w paski pieczarki i posiekaną cebulę przez ok. 8 minut.

Krok 2

Dodajemy rozbełtane jajka, majeranek i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Smażymy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty.

Krok 3

Wykładamy porcje jajecznicy na talerze. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej