Jajecznica z oliwkami i serem lazur przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z oliwkami i serem lazur

Autor: pannamonika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

6 sztuk

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i pomidor pokroić w kostkę, oliwki pokroić w plasterki.

Krok 2

Jajka rozbić na patelni. Gdy jajka zaczną się powoli ścinać dorzucić kosteczki sera. Pod koniec dorzucić do jajecznicy pomidora i oliwki.

Krok 3

Na koniec przyprawić do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawać z tostami lub bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej