Jajecznica z oliwkami i serem lazur przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z oliwkami i serem lazur

Autor: pannamonika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

6 sztuk

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i pomidor pokroić w kostkę, oliwki pokroić w plasterki.

Krok 2

Jajka rozbić na patelni. Gdy jajka zaczną się powoli ścinać dorzucić kosteczki sera. Pod koniec dorzucić do jajecznicy pomidora i oliwki.

Krok 3

Na koniec przyprawić do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawać z tostami lub bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krupnik na kurczaku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej