Jajecznica z oliwkami i serem lazur przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z oliwkami i serem lazur

Autor: pannamonika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

6 sztuk

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i pomidor pokroić w kostkę, oliwki pokroić w plasterki.

Krok 2

Jajka rozbić na patelni. Gdy jajka zaczną się powoli ścinać dorzucić kosteczki sera. Pod koniec dorzucić do jajecznicy pomidora i oliwki.

Krok 3

Na koniec przyprawić do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawać z tostami lub bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej