Jajecznica grzybowo – paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica grzybowo – paprykowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

250 gramów

6 sztuk

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte grzyby obgotuj 20 minut w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 4

Umytą paprykę pokrój na cienkie paski. Podsmaż na oleju. Dodaj do kurek.

Krok 5

Szczypiorek drobno posiekaj zmiksuj ze śmietaną, pieprzem, solą i jajkami.

Krok 2

Pokrojony w kostkę boczek podsmaż z plasterkami cebuli.

Krok 3

Na patelnię dodaj kurki i podsmaż wszystko razem około 10 minut aż wyparuje cały sos, ciągle mieszając.

Krok 6

Wlej do kurek, smaż ciągle mieszając, aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej