
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
250 gramów
6 sztuk
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte grzyby obgotuj 20 minut w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 4
Umytą paprykę pokrój na cienkie paski. Podsmaż na oleju. Dodaj do kurek.
Krok 5
Szczypiorek drobno posiekaj zmiksuj ze śmietaną, pieprzem, solą i jajkami.
Krok 2
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż z plasterkami cebuli.
Krok 3
Na patelnię dodaj kurki i podsmaż wszystko razem około 10 minut aż wyparuje cały sos, ciągle mieszając.
Krok 6
Wlej do kurek, smaż ciągle mieszając, aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej