Jajecznica grzybowo – paprykowa

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

250 gramów

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

0.5 szklanki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte grzyby obgotuj 20 minut w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 4

Umytą paprykę pokrój na cienkie paski. Podsmaż na oleju. Dodaj do kurek.

Krok 5

Szczypiorek drobno posiekaj zmiksuj ze śmietaną, pieprzem, solą i jajkami.

Krok 2

Pokrojony w kostkę boczek podsmaż z plasterkami cebuli.

Krok 3

Na patelnię dodaj kurki i podsmaż wszystko razem około 10 minut aż wyparuje cały sos, ciągle mieszając.

Krok 6

Wlej do kurek, smaż ciągle mieszając, aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej