
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
250 gramów
6 sztuk
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte grzyby obgotuj 20 minut w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 4
Umytą paprykę pokrój na cienkie paski. Podsmaż na oleju. Dodaj do kurek.
Krok 5
Szczypiorek drobno posiekaj zmiksuj ze śmietaną, pieprzem, solą i jajkami.
Krok 2
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż z plasterkami cebuli.
Krok 3
Na patelnię dodaj kurki i podsmaż wszystko razem około 10 minut aż wyparuje cały sos, ciągle mieszając.
Krok 6
Wlej do kurek, smaż ciągle mieszając, aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























