
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wbij do naczynia. Dodaj do nich rozkruszone przyprawy w mini kostkach.
Krok 2
Kiełbaski (lub parówki) pokrój w kawałki, a cebulę – w drobną kostkę. Przesmaż je kilka minut na lekko natłuszczonej patelni.
Krok 3
Kiełbasę i cebulę rozprowadź równomiernie po patelni, a następnie zalej jajkami. Posyp tartym serem.
Krok 4
Przykryj i smaż na wolnym ogniu do czasu, aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej