Jajecznica z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z kiełbasą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

7

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wbij do naczynia. Dodaj do nich rozkruszone przyprawy w mini kostkach.

Krok 2

Kiełbaski (lub parówki) pokrój w kawałki, a cebulę – w drobną kostkę. Przesmaż je kilka minut na lekko natłuszczonej patelni.

Krok 3

Kiełbasę i cebulę rozprowadź równomiernie po patelni, a następnie zalej jajkami. Posyp tartym serem.

Krok 4

Przykryj i smaż na wolnym ogniu do czasu, aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej