Jajecznica z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z kiełbasą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wbij do naczynia. Dodaj do nich rozkruszone przyprawy w mini kostkach.

Krok 2

Kiełbaski (lub parówki) pokrój w kawałki, a cebulę – w drobną kostkę. Przesmaż je kilka minut na lekko natłuszczonej patelni.

Krok 3

Kiełbasę i cebulę rozprowadź równomiernie po patelni, a następnie zalej jajkami. Posyp tartym serem.

Krok 4

Przykryj i smaż na wolnym ogniu do czasu, aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej