
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wbij do naczynia. Dodaj do nich rozkruszone przyprawy w mini kostkach.
Krok 2
Kiełbaski (lub parówki) pokrój w kawałki, a cebulę – w drobną kostkę. Przesmaż je kilka minut na lekko natłuszczonej patelni.
Krok 3
Kiełbasę i cebulę rozprowadź równomiernie po patelni, a następnie zalej jajkami. Posyp tartym serem.
Krok 4
Przykryj i smaż na wolnym ogniu do czasu, aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej