Jajecznica z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z kiełbasą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

7

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wbij do naczynia. Dodaj do nich rozkruszone przyprawy w mini kostkach.

Krok 2

Kiełbaski (lub parówki) pokrój w kawałki, a cebulę – w drobną kostkę. Przesmaż je kilka minut na lekko natłuszczonej patelni.

Krok 3

Kiełbasę i cebulę rozprowadź równomiernie po patelni, a następnie zalej jajkami. Posyp tartym serem.

Krok 4

Przykryj i smaż na wolnym ogniu do czasu, aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej