Jajecznica z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z kiełbasą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

6

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wbij do naczynia. Dodaj do nich rozkruszone przyprawy w mini kostkach.

Krok 2

Kiełbaski (lub parówki) pokrój w kawałki, a cebulę – w drobną kostkę. Przesmaż je kilka minut na lekko natłuszczonej patelni.

Krok 3

Kiełbasę i cebulę rozprowadź równomiernie po patelni, a następnie zalej jajkami. Posyp tartym serem.

Krok 4

Przykryj i smaż na wolnym ogniu do czasu, aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej