Jajecznica po wiejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica po wiejsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby dokładnie umyj i odsącz, następnie pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę, kiełbasę i boczek pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Do garnka wlej wodę, wsyp sól i włóż grzyby, po czym duś do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim cebulę, kiełbasę oraz boczek.* Następnie dołóż grzyby.

Krok 4

Do dużej miski wbij jajka, dopraw przyprawą Delikat, po czym ubij.

Krok 5

Gotowe jajka wlej na patelnię i mieszaj. Jajecznicę podawaj z grubymi pajdami chleba. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Crumble z owocami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej