Jajecznica po wiejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica po wiejsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby dokładnie umyj i odsącz, następnie pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę, kiełbasę i boczek pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Do garnka wlej wodę, wsyp sól i włóż grzyby, po czym duś do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim cebulę, kiełbasę oraz boczek.* Następnie dołóż grzyby.

Krok 4

Do dużej miski wbij jajka, dopraw przyprawą Delikat, po czym ubij.

Krok 5

Gotowe jajka wlej na patelnię i mieszaj. Jajecznicę podawaj z grubymi pajdami chleba. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej