Jajecznica po wiejsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby dokładnie umyj i odsącz, następnie pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę, kiełbasę i boczek pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Do garnka wlej wodę, wsyp sól i włóż grzyby, po czym duś do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim cebulę, kiełbasę oraz boczek.* Następnie dołóż grzyby.

Krok 4

Do dużej miski wbij jajka, dopraw przyprawą Delikat, po czym ubij.

Krok 5

Gotowe jajka wlej na patelnię i mieszaj. Jajecznicę podawaj z grubymi pajdami chleba. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kurczak curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej