Jajecznica po wiejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica po wiejsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby dokładnie umyj i odsącz, następnie pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę, kiełbasę i boczek pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Do garnka wlej wodę, wsyp sól i włóż grzyby, po czym duś do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim cebulę, kiełbasę oraz boczek.* Następnie dołóż grzyby.

Krok 4

Do dużej miski wbij jajka, dopraw przyprawą Delikat, po czym ubij.

Krok 5

Gotowe jajka wlej na patelnię i mieszaj. Jajecznicę podawaj z grubymi pajdami chleba. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po wiejsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej