
Składniki
6 sztuk
100 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby dokładnie umyj i odsącz, następnie pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę, kiełbasę i boczek pokrój na drobne kawałki.
Krok 2
Do garnka wlej wodę, wsyp sól i włóż grzyby, po czym duś do momentu, gdy staną się miękkie.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim cebulę, kiełbasę oraz boczek.* Następnie dołóż grzyby.
Krok 4
Do dużej miski wbij jajka, dopraw przyprawą Delikat, po czym ubij.
Krok 5
Gotowe jajka wlej na patelnię i mieszaj. Jajecznicę podawaj z grubymi pajdami chleba. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej