
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić cebulkę , rozbić jajka do miseczki.
Krok 2
Cebulkę podsmażyć na patelni, na niewielkiej ilości masła.
Krok 3
Dodać jajka. Posolić i popieprzyć do smaku. Następnie delikatnie wymieszać i smażyć chwilę aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej