Pomarańczowa herbata na deszczowe dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowa herbata na deszczowe dni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
458 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

418 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label, dwa zmiażdżone w moździerzu goździki i starty imbir zalej 400 ml gotującej się wody. Przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki dżemu pomarańczowego i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Napar przecedź przez sitko, wlej do szklanki z tymiankiem i plastrami pomarańczy.

Krok 3

Szklankę udekoruj cząstka pomarańczy i gałązka tymianku .

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty pasuje również rozmaryn.

7

Opinie o przepisie

  • Ewelina Wilga

    Ewelina Wilga , 01.06.2017

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Muc Maciek

    Muc Maciek , 27.10.2016

    Janek Jastrzębowski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Huk

    Wanda Huk , 27.10.2016

    Niestety jako spec odradzam, lepszy kompot z jabłka z dodatkiem goździka, cynamonu, wanilii... Miód koniecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zujewicz

    Danuta Zujewicz , 15.10.2016

    Aleksandra Mitrović

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Czaj

    Bogdan Czaj , 13.10.2016

    super herbata

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Boreczek

    Wiesława Boreczek , 03.10.2016

    Super, ale bez dżemu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Maciejczyk

    Kinga Maciejczyk , 25.05.2016

    Po cygansku

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej