Pomarańczowa herbata na deszczowe dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowa herbata na deszczowe dni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
457 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

417 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label, dwa zmiażdżone w moździerzu goździki i starty imbir zalej 400 ml gotującej się wody. Przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki dżemu pomarańczowego i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Napar przecedź przez sitko, wlej do szklanki z tymiankiem i plastrami pomarańczy.

Krok 3

Szklankę udekoruj cząstka pomarańczy i gałązka tymianku .

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty pasuje również rozmaryn.

7

Opinie o przepisie

  • Ewelina Wilga

    Ewelina Wilga , 01.06.2017

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Muc Maciek

    Muc Maciek , 27.10.2016

    Janek Jastrzębowski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Huk

    Wanda Huk , 27.10.2016

    Niestety jako spec odradzam, lepszy kompot z jabłka z dodatkiem goździka, cynamonu, wanilii... Miód koniecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zujewicz

    Danuta Zujewicz , 15.10.2016

    Aleksandra Mitrović

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Czaj

    Bogdan Czaj , 13.10.2016

    super herbata

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Boreczek

    Wiesława Boreczek , 03.10.2016

    Super, ale bez dżemu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Maciejczyk

    Kinga Maciejczyk , 25.05.2016

    Po cygansku

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowa herbata na deszczowe dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej