
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label, dwa zmiażdżone w moździerzu goździki i starty imbir zalej 400 ml gotującej się wody. Przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki dżemu pomarańczowego i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Napar przecedź przez sitko, wlej do szklanki z tymiankiem i plastrami pomarańczy.
Krok 3
Szklankę udekoruj cząstka pomarańczy i gałązka tymianku .

Dobra rada:
Do tej herbaty pasuje również rozmaryn.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej