Herbata z sokiem malinowym
goździkami i pomarańczami
łatwe
248 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
19 sztuk
4 łyżki
6 sztuk
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Goździki (16 szt.)powtykaj w skórę plastrów pomarańczy. Herbatę zaparz (95 st. C. 4 min.), dodaj sok malinowy, pozostałe goździki i wymieszaj.
Krok 2
Do szklanek włóż przygotowane cząstki pomarańczy oraz maliny. Wlej herbaciany napar, udekoruj listkami melisy i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton Royal Ceylon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Herbata z sokiem malinowym
Herbata z sokiem malinowym to napój dobrze znany i lubiany. Pija się ją zwłaszcza zimą, ponieważ wspaniale rozgrzewa. Spróbuj jednak podać herbatę w nieco bardziej urozmaicony sposób, tak by jej smak był intensywny i wyrazisty. W tym celu użyj mieszanki przypraw oraz owoców. Niech herbata zimowa z malinami i pomarańczą zachwyci Cię aromatem i smakiem.
Dla kogo?
Herbata z sokiem malinowym to specjał dla wszystkich fanów rozgrzewających napojów. Połączenie pysznego naparu i smaku owoców to prawdziwy strzał w dziesiątkę. Niech herbata zimowa z sokiem malinowym ogrzeje Cię w najchłodniejsze dni. Wystarczy 10 minut i napój będzie gotowy!
Na jaką okazję?
Przygotuj napar z dobrej jakości czarnej herbaty, dodaj do niego sok oraz goździki. Sprawdzi się także herbata zielona albo biała, są jednak delikatniejsze w smaku, więc dodatki będą w nich dominowały bardzo wyraźnie. W takiej wersji sprawdzi się jako napój dla gości lub dla Ciebie, jako miły dodatek do zimnego wieczoru.
Czy wiesz, że?
Pomarańczę podziel na cząstki razem ze skórką. Nadawać się będzie także cytryna. Wbij w nie goździki – im więcej ich użyjesz, tym herbata będzie miała mocniejszy korzenny smak. Owoce włóż do kubków lub szklanek z grubego szkła i zalej je gotowym naparem.
Dla urozmaicenia:
Tak przygotowaną herbatę udekoruj listkiem świeżej melisy. Spróbuj przygotować ten napój również w innych wersjach smakowych, np. z sokiem z aronii albo syropem imbirowym. Herbata z syropem malinowym sprawdzi się jako dodatek do pierników, sernika lub wszelkich ciast korzennych. Przygotuj ją i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.