Jesienna herbata z miodem i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna herbata z miodem i owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z herbaty, dodaj do niego miód i owoce.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj napój. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Korony drzew mienią się odcieniami złota. Herbata z miodem i owocami w kolorze bursztynu to idealny towarzysz na jesienne popołudnie pełne wspomnień o minionym lecie.

5

Opinie o przepisie

  • Tola Kik

    Tola Kik , 20.05.2020

    Super ale miszkam w korea i niewiem gdzie kupić liptona

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lena Świtalska

    Lena Świtalska , 14.04.2020

    Lepsza z cukrem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Biel

    Janina Biel , 13.11.2016

    Nie wiecie że herbata czarna z cytryna to zabójstwo dla naszych stawów. Zajrzyjcie na blog Artura Topolskiego a tam jest wszystko na ten temat.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • David Kisowski

    David Kisowski , 25.10.2016

    Jak bym mógł to bym strzelił i bym był zdrów jak ryba.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kate Cote

    Kate Cote , 19.09.2016

    z cytryna i miodem najlepsza!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna herbata z miodem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna herbata z miodem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna herbata z miodem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna herbata z miodem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna herbata z miodem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna herbata z miodem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna herbata z miodem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna herbata z miodem i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej