Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie łyżeczki herbaty Lipton Chai Spirit zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki cukru, całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Na dno szklanki włóż kawałek cynamonu, kilka plastrów imbiru, pokrojone na cienkie plasterki jabłko. Całość zalej gorącym naparem. Do herbaty wlej jeszcze po łyżce syropu z czarnego bzu. Jeśli nie będziesz kierował samochodem, możesz całość wzmocnić łyżeczką ciemnego rumu. Szklankę udekoruj cząstka jabłka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty pasuje również rozmaryn. Jeśli nie lubisz słodkiej herbaty, możesz pominąć cukier.

2

Opinie o przepisie

  • Zbigniew Chrząstka

    Zbigniew Chrząstka , 26.11.2016

    Wypiłem po chwili byłem w szpitalu. Nie polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej