Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami
łatwe
80 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 łyżeczki
0.5 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie łyżeczki herbaty Lipton Chai Spirit zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki cukru, całość dobrze wymieszaj.
Krok 2
Na dno szklanki włóż kawałek cynamonu, kilka plastrów imbiru, pokrojone na cienkie plasterki jabłko. Całość zalej gorącym naparem. Do herbaty wlej jeszcze po łyżce syropu z czarnego bzu. Jeśli nie będziesz kierował samochodem, możesz całość wzmocnić łyżeczką ciemnego rumu. Szklankę udekoruj cząstka jabłka.

Dobra rada:
Do tej herbaty pasuje również rozmaryn. Jeśli nie lubisz słodkiej herbaty, możesz pominąć cukier.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton Chai Spirit
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej