Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie łyżeczki herbaty Lipton Chai Spirit zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki cukru, całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Na dno szklanki włóż kawałek cynamonu, kilka plastrów imbiru, pokrojone na cienkie plasterki jabłko. Całość zalej gorącym naparem. Do herbaty wlej jeszcze po łyżce syropu z czarnego bzu. Jeśli nie będziesz kierował samochodem, możesz całość wzmocnić łyżeczką ciemnego rumu. Szklankę udekoruj cząstka jabłka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty pasuje również rozmaryn. Jeśli nie lubisz słodkiej herbaty, możesz pominąć cukier.

2

Opinie o przepisie

  • Zbigniew Chrząstka

    Zbigniew Chrząstka , 26.11.2016

    Wypiłem po chwili byłem w szpitalu. Nie polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej