Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie łyżeczki herbaty Lipton Chai Spirit zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki cukru, całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Na dno szklanki włóż kawałek cynamonu, kilka plastrów imbiru, pokrojone na cienkie plasterki jabłko. Całość zalej gorącym naparem. Do herbaty wlej jeszcze po łyżce syropu z czarnego bzu. Jeśli nie będziesz kierował samochodem, możesz całość wzmocnić łyżeczką ciemnego rumu. Szklankę udekoruj cząstka jabłka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty pasuje również rozmaryn. Jeśli nie lubisz słodkiej herbaty, możesz pominąć cukier.

2

Opinie o przepisie

  • Zbigniew Chrząstka

    Zbigniew Chrząstka

    Wypiłem po chwili byłem w szpitalu. Nie polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej