Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie łyżeczki herbaty Lipton Chai Spirit zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki cukru, całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Na dno szklanki włóż kawałek cynamonu, kilka plastrów imbiru, pokrojone na cienkie plasterki jabłko. Całość zalej gorącym naparem. Do herbaty wlej jeszcze po łyżce syropu z czarnego bzu. Jeśli nie będziesz kierował samochodem, możesz całość wzmocnić łyżeczką ciemnego rumu. Szklankę udekoruj cząstka jabłka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty pasuje również rozmaryn. Jeśli nie lubisz słodkiej herbaty, możesz pominąć cukier.

2

Opinie o przepisie

  • Zbigniew Chrząstka

    Zbigniew Chrząstka , 26.11.2016

    Wypiłem po chwili byłem w szpitalu. Nie polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej