Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie łyżeczki herbaty Lipton Chai Spirit zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki cukru, całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Na dno szklanki włóż kawałek cynamonu, kilka plastrów imbiru, pokrojone na cienkie plasterki jabłko. Całość zalej gorącym naparem. Do herbaty wlej jeszcze po łyżce syropu z czarnego bzu. Jeśli nie będziesz kierował samochodem, możesz całość wzmocnić łyżeczką ciemnego rumu. Szklankę udekoruj cząstka jabłka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty pasuje również rozmaryn. Jeśli nie lubisz słodkiej herbaty, możesz pominąć cukier.

2

Opinie o przepisie

  • Zbigniew Chrząstka

    Zbigniew Chrząstka , 26.11.2016

    Wypiłem po chwili byłem w szpitalu. Nie polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca herbata z syropem z czarnego bzu i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej