Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem
łatwe
49 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę Lipton Green Tea Citrus wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.
Krok 2
Następnie dodaj pozostałe składniki – sok malinowy oraz owocowy kawior, i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Zielona Lipton o smaku owoców cytrusowych-liściasta
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem
Zielona herbata z dodatkiem soku malinowego i owocowego kawioru to propozycja urozmaicenia popularnej wersji tego napoju. Z powodzeniem podasz ją zarówno w upalne dni, jak i długie, jesienne wieczory. Decydując się na kawior, wybierz jego wersję z marakują – jej słodki smak, przypominający nieco agrest, będzie odpowiednim uzupełnieniem napoju. Przygotuj herbatę, wykorzystując zieloną z dodatkiem cytrusów i zalewając ją wrzątkiem. Pamiętaj, żeby nie parzyć jej zbyt długo – w przeciwnym wypadku zrobi się gorzka. Równie ważne jest, aby podczas parzenia nie mieszać naparu. Następnie dodaj sok malinowy – możesz zrobić go sam, a smak będzie jeszcze lepszy. Dla urozmaicenia aromatu warto dodać kilka sztuk świeżych owoców, np. mandarynek oraz trochę miodu (najlepiej lipowy lub akacjowy). Tak przygotowaną udekoruj plastrem pomarańczy, limonki lub grejpfruta i podawaj w wysokich szklankach lub słoiczkach. Najlepiej smakuje schłodzona i serwowana z listkiem świeżej mięty na wierzchu. Zainspiruj się naszym przepisem – przygotuj pyszną herbatę.


































