Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę Lipton Green Tea Citrus wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.

Krok 2

Następnie dodaj pozostałe składniki – sok malinowy oraz owocowy kawior, i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawioremZielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem

Zielona herbata z dodatkiem soku malinowego i owocowego kawioru to propozycja urozmaicenia popularnej wersji tego napoju. Z powodzeniem podasz ją zarówno w upalne dni, jak i długie, jesienne wieczory. Decydując się na kawior, wybierz jego wersję z marakują – jej słodki smak, przypominający nieco agrest, będzie odpowiednim uzupełnieniem napoju. Przygotuj herbatę, wykorzystując zieloną z dodatkiem cytrusów i zalewając ją wrzątkiem. Pamiętaj, żeby nie parzyć jej zbyt długo – w przeciwnym wypadku zrobi się gorzka. Równie ważne jest, aby podczas parzenia nie mieszać naparu. Następnie dodaj sok malinowy – możesz zrobić go sam, a smak będzie jeszcze lepszy. Dla urozmaicenia aromatu warto dodać kilka sztuk świeżych owoców, np. mandarynek oraz trochę miodu (najlepiej lipowy lub akacjowy). Tak przygotowaną udekoruj plastrem pomarańczy, limonki lub grejpfruta i podawaj w wysokich szklankach lub słoiczkach. Najlepiej smakuje schłodzona i serwowana z listkiem świeżej mięty na wierzchu. Zainspiruj się naszym przepisem – przygotuj pyszną herbatę.