Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę Lipton Green Tea Citrus wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.

Krok 2

Następnie dodaj pozostałe składniki – sok malinowy oraz owocowy kawior, i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawioremZielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem

Zielona herbata z dodatkiem soku malinowego i owocowego kawioru to propozycja urozmaicenia popularnej wersji tego napoju. Z powodzeniem podasz ją zarówno w upalne dni, jak i długie, jesienne wieczory. Decydując się na kawior, wybierz jego wersję z marakują – jej słodki smak, przypominający nieco agrest, będzie odpowiednim uzupełnieniem napoju. Przygotuj herbatę, wykorzystując zieloną z dodatkiem cytrusów i zalewając ją wrzątkiem. Pamiętaj, żeby nie parzyć jej zbyt długo – w przeciwnym wypadku zrobi się gorzka. Równie ważne jest, aby podczas parzenia nie mieszać naparu. Następnie dodaj sok malinowy – możesz zrobić go sam, a smak będzie jeszcze lepszy. Dla urozmaicenia aromatu warto dodać kilka sztuk świeżych owoców, np. mandarynek oraz trochę miodu (najlepiej lipowy lub akacjowy). Tak przygotowaną udekoruj plastrem pomarańczy, limonki lub grejpfruta i podawaj w wysokich szklankach lub słoiczkach. Najlepiej smakuje schłodzona i serwowana z listkiem świeżej mięty na wierzchu. Zainspiruj się naszym przepisem – przygotuj pyszną herbatę.