Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem
łatwe
49 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę Lipton Green Tea Citrus wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.
Krok 2
Następnie dodaj pozostałe składniki – sok malinowy oraz owocowy kawior, i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Zielona Lipton o smaku owoców cytrusowych-liściasta
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem
Zielona herbata z dodatkiem soku malinowego i owocowego kawioru to propozycja urozmaicenia popularnej wersji tego napoju. Z powodzeniem podasz ją zarówno w upalne dni, jak i długie, jesienne wieczory. Decydując się na kawior, wybierz jego wersję z marakują – jej słodki smak, przypominający nieco agrest, będzie odpowiednim uzupełnieniem napoju. Przygotuj herbatę, wykorzystując zieloną z dodatkiem cytrusów i zalewając ją wrzątkiem. Pamiętaj, żeby nie parzyć jej zbyt długo – w przeciwnym wypadku zrobi się gorzka. Równie ważne jest, aby podczas parzenia nie mieszać naparu. Następnie dodaj sok malinowy – możesz zrobić go sam, a smak będzie jeszcze lepszy. Dla urozmaicenia aromatu warto dodać kilka sztuk świeżych owoców, np. mandarynek oraz trochę miodu (najlepiej lipowy lub akacjowy). Tak przygotowaną udekoruj plastrem pomarańczy, limonki lub grejpfruta i podawaj w wysokich szklankach lub słoiczkach. Najlepiej smakuje schłodzona i serwowana z listkiem świeżej mięty na wierzchu. Zainspiruj się naszym przepisem – przygotuj pyszną herbatę.