
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label i starty imbir zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem. Odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki miodu całość dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Napar przecedź przez sitko, wlej do szklanki z otartą skórką pomarańczy, cząstkami mandarynki i plastrami cytryny. Szklankę udekoruj cząstką mandarynki.

Dobra rada:
Do tej herbaty można również dodać kawałek ostrej papryczki chili.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej