Imbirowa herbata z miodem i mandarynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowa herbata z miodem i mandarynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
280 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

315 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label i starty imbir zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem. Odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki miodu całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Napar przecedź przez sitko, wlej do szklanki z otartą skórką pomarańczy, cząstkami mandarynki i plastrami cytryny. Szklankę udekoruj cząstką mandarynki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty można również dodać kawałek ostrej papryczki chili.

4

Opinie o przepisie

  • Wanda Grzempa

    Wanda Grzempa , 17.11.2016

    Jabłecznik.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bogusz

    Anna Bogusz , 16.11.2016

    Sernik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Zapał

    Monika Zapał , 16.11.2016

    i nabierał i pewnie nie zamieszał

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kuptz

    Iwona Kuptz , 02.11.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej