Imbirowa herbata z miodem i mandarynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowa herbata z miodem i mandarynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

303 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label i starty imbir zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem. Odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki miodu całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Napar przecedź przez sitko, wlej do szklanki z otartą skórką pomarańczy, cząstkami mandarynki i plastrami cytryny. Szklankę udekoruj cząstką mandarynki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty można również dodać kawałek ostrej papryczki chili.

4

Opinie o przepisie

  • Wanda Grzempa

    Wanda Grzempa , 17.11.2016

    Jabłecznik.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bogusz

    Anna Bogusz , 16.11.2016

    Sernik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Zapał

    Monika Zapał , 16.11.2016

    i nabierał i pewnie nie zamieszał

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kuptz

    Iwona Kuptz , 02.11.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej