Imbirowa herbata z miodem i mandarynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowa herbata z miodem i mandarynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

259 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

273 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label i starty imbir zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem. Odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki miodu całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Napar przecedź przez sitko, wlej do szklanki z otartą skórką pomarańczy, cząstkami mandarynki i plastrami cytryny. Szklankę udekoruj cząstką mandarynki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty można również dodać kawałek ostrej papryczki chili.

4

Opinie o przepisie

  • Wanda Grzempa

    Wanda Grzempa , 17.11.2016

    Jabłecznik.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bogusz

    Anna Bogusz , 16.11.2016

    Sernik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Zapał

    Monika Zapał , 16.11.2016

    i nabierał i pewnie nie zamieszał

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kuptz

    Iwona Kuptz , 02.11.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej