Imbirowa herbata z miodem i mandarynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowa herbata z miodem i mandarynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
280 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

315 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label i starty imbir zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem. Odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki miodu całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Napar przecedź przez sitko, wlej do szklanki z otartą skórką pomarańczy, cząstkami mandarynki i plastrami cytryny. Szklankę udekoruj cząstką mandarynki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty można również dodać kawałek ostrej papryczki chili.

4

Opinie o przepisie

  • Wanda Grzempa

    Wanda Grzempa , 17.11.2016

    Jabłecznik.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bogusz

    Anna Bogusz , 16.11.2016

    Sernik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Zapał

    Monika Zapał , 16.11.2016

    i nabierał i pewnie nie zamieszał

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kuptz

    Iwona Kuptz , 02.11.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowa herbata z miodem i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej