Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

2 plastry

6 plastrów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę zaparz. Dodaj sok pomarańczowy oraz syrop imbirowy.

Krok 2

Do szklanek nałóż po łyżce konfitury z pomarańczy. Następnie wlej herbaciany napar, włóż plastry imbiru. Herbaty udekoruj plastrem pomarańczy i gałązką melisy. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowymCzarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym

Herbata Earl Grey swój charakterystyczny i wyrazisty smak oraz zapach zawdzięcza dodatkowi oleju z bergamotki. Bergamotka, zwana też bergamotą, to odmiana cytrusów, a konkretnie pomarańczy. Z jej skórki pozyskuje się aromatyczną substancję o szerokim zastosowaniu. Earl Grey doskonale komponuje się z różnymi dodatkami, w tym z cytrusami. Ta herbata, podana z pomarańczami i syropem imbirowym, to pyszny napój, który będzie smaczny zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dodaj do niego również świeże kłącze imbiru. Jego lekko ostry i cytrusowy posmak to doskonałe uzupełnienie wielu herbacianych napojów. Zacznij od przygotowania naparu z dodatkiem syropu oraz soku pomarańczowego. Następnie zalej nim kubki z plastrem pomarańczy. Całość warto posłodzić do smaku pomarańczową konfiturą. Jeśli jednak wolisz, by herbata miała wyrazisty kwaskowaty smak, pomarańczę zamień na cytrynę albo limonkę. Sprawdzi się także grejpfrut. Spróbuj różnych wersji czarnej herbaty i sprawdź, która posmakuje Ci najbardziej.