Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

123 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

2 plastry

6 plastrów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę zaparz. Dodaj sok pomarańczowy oraz syrop imbirowy.

Krok 2

Do szklanek nałóż po łyżce konfitury z pomarańczy. Następnie wlej herbaciany napar, włóż plastry imbiru. Herbaty udekoruj plastrem pomarańczy i gałązką melisy. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Czarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowymCzarna herbata z pomarańczami i syropem imbirowym

Herbata Earl Grey swój charakterystyczny i wyrazisty smak oraz zapach zawdzięcza dodatkowi oleju z bergamotki. Bergamotka, zwana też bergamotą, to odmiana cytrusów, a konkretnie pomarańczy. Z jej skórki pozyskuje się aromatyczną substancję o szerokim zastosowaniu. Earl Grey doskonale komponuje się z różnymi dodatkami, w tym z cytrusami. Ta herbata, podana z pomarańczami i syropem imbirowym, to pyszny napój, który będzie smaczny zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dodaj do niego również świeże kłącze imbiru. Jego lekko ostry i cytrusowy posmak to doskonałe uzupełnienie wielu herbacianych napojów. Zacznij od przygotowania naparu z dodatkiem syropu oraz soku pomarańczowego. Następnie zalej nim kubki z plastrem pomarańczy. Całość warto posłodzić do smaku pomarańczową konfiturą. Jeśli jednak wolisz, by herbata miała wyrazisty kwaskowaty smak, pomarańczę zamień na cytrynę albo limonkę. Sprawdzi się także grejpfrut. Spróbuj różnych wersji czarnej herbaty i sprawdź, która posmakuje Ci najbardziej.