
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę Lipton zalej 300 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.
Krok 2
Mocny napar herbaciany przelej do szklanek wypełnionych lodem schłodź. Zimny napój przecedź do dzbanka oddzielając go od kostek lodu.
Krok 3
W szklance do whisky o szerokim dnie wrzuć trzy cztery kostki lodu. Do szklanki dodaj plaster cytryny kawałek rozmarynu oraz dwie łyżki syropu . Tuż przed podaniem do połowy szklanki wlej zimny napar z herbaty.

Dobra rada:
Syrop rumowy możesz zastąpić np. syropem karmelowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton Amazingly Grey
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej























