Herbata a la whisky on the rocks przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata a la whisky on the rocks

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę Lipton zalej 300 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.

Krok 2

Mocny napar herbaciany przelej do szklanek wypełnionych lodem schłodź. Zimny napój przecedź do dzbanka oddzielając go od kostek lodu.

Krok 3

W szklance do whisky o szerokim dnie wrzuć trzy cztery kostki lodu. Do szklanki dodaj plaster cytryny kawałek rozmarynu oraz dwie łyżki syropu . Tuż przed podaniem do połowy szklanki wlej zimny napar z herbaty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Syrop rumowy możesz zastąpić np. syropem karmelowym.

1

Opinie o przepisie

  • Jerzy Brzycki

    Jerzy Brzycki , 24.05.2016

    nie ma to jak whyski,lód,cola i cytryna.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej