Herbata a la whisky on the rocks przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata a la whisky on the rocks

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę Lipton zalej 300 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.

Krok 2

Mocny napar herbaciany przelej do szklanek wypełnionych lodem schłodź. Zimny napój przecedź do dzbanka oddzielając go od kostek lodu.

Krok 3

W szklance do whisky o szerokim dnie wrzuć trzy cztery kostki lodu. Do szklanki dodaj plaster cytryny kawałek rozmarynu oraz dwie łyżki syropu . Tuż przed podaniem do połowy szklanki wlej zimny napar z herbaty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Syrop rumowy możesz zastąpić np. syropem karmelowym.

1

Opinie o przepisie

  • Jerzy Brzycki

    Jerzy Brzycki , 24.05.2016

    nie ma to jak whyski,lód,cola i cytryna.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata a la whisky on the rocks - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej