Herbata z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Użyj limonki i cukru brązowego dla smakowitego dopełnienia całości. Zaparz czarną herbatę, następnie dodaj limonkę, miętę i brązowy cukier.

Krok 2

Wszystko dokładnie wymieszaj. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Herbata i mięta to para idealna. Dlatego spokojnie możesz skorzystać z tego przepisu szykując herbatę dla dwojga.

1

Opinie o przepisie

  • Justyna Kowal

    Justyna Kowal , 15.04.2015

    Ta herbatka wygląda mi na tak dobrą jak moja ulubiona Ahmada z miętą i cytryną http://kawa-czy-herbata.pl/product-pol-849-Ahmad-Mieta-pieprzowa-i-cytryna-Peppermint-lemon-20-szt-koperty.html

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej