Herbata z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Użyj limonki i cukru brązowego dla smakowitego dopełnienia całości. Zaparz czarną herbatę, następnie dodaj limonkę, miętę i brązowy cukier.

Krok 2

Wszystko dokładnie wymieszaj. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Herbata i mięta to para idealna. Dlatego spokojnie możesz skorzystać z tego przepisu szykując herbatę dla dwojga.

1

Opinie o przepisie

  • Justyna Kowal

    Justyna Kowal , 15.04.2015

    Ta herbatka wygląda mi na tak dobrą jak moja ulubiona Ahmada z miętą i cytryną http://kawa-czy-herbata.pl/product-pol-849-Ahmad-Mieta-pieprzowa-i-cytryna-Peppermint-lemon-20-szt-koperty.html

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej