Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Lipton Lady Lipton i starty, świeży imbir zalej 400 ml gotującej się wody. Przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki miodu całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Napar przelej przez sitko i wlej do szklanki z plastrami grejpfruta i gałązką rozmarynu .

Krok 3

Szklankę udekoruj gałązką rozmarynu i skrawkiem skórki grejpfruta.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty można również dodać kawałek ostrej papryczki chili.

6

Opinie o przepisie

  • Mariusz Tomczak

    Mariusz Tomczak , 07.10.2016

    Słoiki do herbaty.KONIECZNIE :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Kolasa

    Magda Kolasa , 14.07.2016

    Idealne przepisy na mazurską pogode

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Chmurzyński

    Roman Chmurzyński , 12.07.2016

    I 4 krople rumu tuziemskiego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Parulska

    Katarzyna Parulska , 12.07.2016

    No to ja polecam mięte mrożona z cytrynka lekko posłodzona czym chcesz odlot

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Heydak

    Elżbieta Heydak , 11.07.2016

    Jak będzie odmładzać i dawać zdrowie będę pić nawet się tankować jak cysterny zapewniam i pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Gaworska

    Katarzyna Gaworska , 20.05.2016

    Moje dziecko uwielbia taką herbatkę z dodatkiem grejpfruta, goździków i cynamonu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lady grejpfrut – herbata z grejpfrutem i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej