Zielona herbata z owocami liofilizowanymi
łatwe
41 osób zapisało

Składniki
450 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
4 plastry
2 plastry
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę Lipton Green Tea Citrus zaparz (80 st., 3 min.). Dodaj owoce liofilizowane, cukier i wymieszaj.
Krok 2
Do szklanek włóż pokrojone cytrusy i wlej przygotowany napar herbaciany. Dodaj owoce z naparu, udekoruj gałązką mięty i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Zielona Lipton o smaku owoców cytrusowych-liściasta
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona herbata z owocami liofilizowanymi
Owoce liofilizowane to nic innego, jak owoce suszone specjalną techniką. Polega ona na zamrożeniu produktu, a następnie odparowaniu z niego wody bez wcześniejszego rozmrażania. Tak przygotowane zachowują swój smak, mogą być jednak długo przechowywane, a dodatkowo stają się bardzo delikatne. Są częstym składnikiem musli oraz batonów zbożowych, doskonale sprawdzą się również jako atrakcyjny dodatek do herbaty. W liofilizowanej wersji kupisz różne gatunki owoców, na przykład: żurawinę, truskawki, borówki, aronię, wiśnie – te będą nadawały się najlepiej. Ale spróbuj także jabłek czy ananasa. Zieloną herbatę zaparz na początek razem z owocami i cukrem. Następnie wlej ją do kubków i dodaj plasterki świeżych owoców cytrusowych: limonki oraz grejpfruta. Jeśli lubisz popularną czarną herbatę z cytryną – dokonaj zamiany. Ona również dobrze będzie pyszna połączona ze słodkimi owocami. Herbatę podawaj udekorowaną listkiem melisy, koniecznie z łyżeczką, by można było zjeść owoce. Spróbuj – życzymy smacznego!