Kakako z sokiem wiśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakako z sokiem wiśniowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

50 gramów

20 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

250 ml mleka zagotowuję z cukrem. Mieszam, aby nie przypalić

Krok 2

W 150 ml zimnego kakao mieszam kakao. Gdy mleko z cukrem się zagotuje to wlewam do niego pozostałe mleko z kakałem. Mieszam do połączenia się składników.

Krok 3

Gorce kakao przelewam do kubków i dodaje sok wiśniowy. Krótko mieszam do połączenia się składników. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej