
Składniki
400 mililitrów
50 gramów
20 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
250 ml mleka zagotowuję z cukrem. Mieszam, aby nie przypalić
Krok 2
W 150 ml zimnego kakao mieszam kakao. Gdy mleko z cukrem się zagotuje to wlewam do niego pozostałe mleko z kakałem. Mieszam do połączenia się składników.
Krok 3
Gorce kakao przelewam do kubków i dodaje sok wiśniowy. Krótko mieszam do połączenia się składników. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej