Kakako z sokiem wiśniowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

50 gramów

20 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

250 ml mleka zagotowuję z cukrem. Mieszam, aby nie przypalić

Krok 2

W 150 ml zimnego kakao mieszam kakao. Gdy mleko z cukrem się zagotuje to wlewam do niego pozostałe mleko z kakałem. Mieszam do połączenia się składników.

Krok 3

Gorce kakao przelewam do kubków i dodaje sok wiśniowy. Krótko mieszam do połączenia się składników. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej