Kakako z sokiem wiśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakako z sokiem wiśniowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

50 gramów

20 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

250 ml mleka zagotowuję z cukrem. Mieszam, aby nie przypalić

Krok 2

W 150 ml zimnego kakao mieszam kakao. Gdy mleko z cukrem się zagotuje to wlewam do niego pozostałe mleko z kakałem. Mieszam do połączenia się składników.

Krok 3

Gorce kakao przelewam do kubków i dodaje sok wiśniowy. Krótko mieszam do połączenia się składników. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej