Kakako z sokiem wiśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakako z sokiem wiśniowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

50 gramów

20 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

250 ml mleka zagotowuję z cukrem. Mieszam, aby nie przypalić

Krok 2

W 150 ml zimnego kakao mieszam kakao. Gdy mleko z cukrem się zagotuje to wlewam do niego pozostałe mleko z kakałem. Mieszam do połączenia się składników.

Krok 3

Gorce kakao przelewam do kubków i dodaje sok wiśniowy. Krótko mieszam do połączenia się składników. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej