
Składniki
400 mililitrów
50 gramów
20 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
250 ml mleka zagotowuję z cukrem. Mieszam, aby nie przypalić
Krok 2
W 150 ml zimnego kakao mieszam kakao. Gdy mleko z cukrem się zagotuje to wlewam do niego pozostałe mleko z kakałem. Mieszam do połączenia się składników.
Krok 3
Gorce kakao przelewam do kubków i dodaje sok wiśniowy. Krótko mieszam do połączenia się składników. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej