
Składniki
400 mililitrów
50 gramów
20 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
250 ml mleka zagotowuję z cukrem. Mieszam, aby nie przypalić
Krok 2
W 150 ml zimnego kakao mieszam kakao. Gdy mleko z cukrem się zagotuje to wlewam do niego pozostałe mleko z kakałem. Mieszam do połączenia się składników.
Krok 3
Gorce kakao przelewam do kubków i dodaje sok wiśniowy. Krótko mieszam do połączenia się składników. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























