Herbata z goździkami – przepis na napar: zimowa | Przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca herbata z goździkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

6 sztuk

2 łyżeczki

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz czarną herbatę Lipton Yellow Label. Następnie dodaj goździki oraz dżem malinowy.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki. Udekoruj plastrem pomarańczy brzeg szklanki. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Gdy przemarzniesz zimową porą, najlepiej rozgrzeje Cię herbata z malinami i goździkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej