Herbata z goździkami – przepis na napar: zimowa | Przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca herbata z goździkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

6 sztuk

2 łyżeczki

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz czarną herbatę Lipton Yellow Label. Następnie dodaj goździki oraz dżem malinowy.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki. Udekoruj plastrem pomarańczy brzeg szklanki. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Gdy przemarzniesz zimową porą, najlepiej rozgrzeje Cię herbata z malinami i goździkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej