Herbata z goździkami – przepis na napar: zimowa | Przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca herbata z goździkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

6 sztuk

2 łyżeczki

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz czarną herbatę Lipton Yellow Label. Następnie dodaj goździki oraz dżem malinowy.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki. Udekoruj plastrem pomarańczy brzeg szklanki. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Gdy przemarzniesz zimową porą, najlepiej rozgrzeje Cię herbata z malinami i goździkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej