Herbata z goździkami – przepis na napar: zimowa | Przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca herbata z goździkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

6 sztuk

2 łyżeczki

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz czarną herbatę Lipton Yellow Label. Następnie dodaj goździki oraz dżem malinowy.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki. Udekoruj plastrem pomarańczy brzeg szklanki. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Gdy przemarzniesz zimową porą, najlepiej rozgrzeje Cię herbata z malinami i goździkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca herbata z goździkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej