Herbata truskawkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata truskawkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
521 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

399 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

40 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty i ostudź go do temperatury pokojowej.

Krok 2

Umieść w szklance owoce oraz miętę i cukier. Ugnieć dokładnie wszystkie składniki. Jeśli nie masz truskawek możesz użyć 40 ml syropu truskawkowego.

Krok 3

Dodaj ostudzony napar z herbaty i wodę gazowaną. Uzupełnij szklankę kostkami lodu. Udekoruj napój świeżymi truskawkami i listkami mięty. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Mmm… Smak truskawek to smak ciepłych dni. Truskawki osłodzą upalne popołudnie i doskonale orzeźwią w połączeniu z herbatą oraz innymi owocami.

5

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Koszlaga

    Wiktoria Koszlaga , 06.06.2020

    wyszło fantastyczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tola Kik

    Tola Kik , 20.05.2020

    Super wyszło było pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iga Włodarz

    Iga Włodarz , 18.03.2020

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olcia Olciz

    Olcia Olciz , 29.12.2017

    może być zwykły cukier zamiast brązowego ????? proszę o odpowiedź

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Gorecki

    Krzysztof Gorecki , 02.04.2016

    Podoba mi się sposób podania.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej