
Składniki
80 mililitrów
4 sztuki
4 sztuki
6 sztuk
1 łyżeczka
40 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj napar z czarnej herbaty i ostudź go do temperatury pokojowej.
Krok 2
Umieść w szklance owoce oraz miętę i cukier. Ugnieć dokładnie wszystkie składniki. Jeśli nie masz truskawek możesz użyć 40 ml syropu truskawkowego.
Krok 3
Dodaj ostudzony napar z herbaty i wodę gazowaną. Uzupełnij szklankę kostkami lodu. Udekoruj napój świeżymi truskawkami i listkami mięty. Smacznego!

Dobra rada:
Mmm… Smak truskawek to smak ciepłych dni. Truskawki osłodzą upalne popołudnie i doskonale orzeźwią w połączeniu z herbatą oraz innymi owocami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej