Herbata truskawkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata truskawkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
521 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

391 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

40 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty i ostudź go do temperatury pokojowej.

Krok 2

Umieść w szklance owoce oraz miętę i cukier. Ugnieć dokładnie wszystkie składniki. Jeśli nie masz truskawek możesz użyć 40 ml syropu truskawkowego.

Krok 3

Dodaj ostudzony napar z herbaty i wodę gazowaną. Uzupełnij szklankę kostkami lodu. Udekoruj napój świeżymi truskawkami i listkami mięty. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Mmm… Smak truskawek to smak ciepłych dni. Truskawki osłodzą upalne popołudnie i doskonale orzeźwią w połączeniu z herbatą oraz innymi owocami.

5

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Koszlaga

    Wiktoria Koszlaga , 06.06.2020

    wyszło fantastyczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tola Kik

    Tola Kik , 20.05.2020

    Super wyszło było pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iga Włodarz

    Iga Włodarz , 18.03.2020

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olcia Olciz

    Olcia Olciz , 29.12.2017

    może być zwykły cukier zamiast brązowego ????? proszę o odpowiedź

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Gorecki

    Krzysztof Gorecki , 02.04.2016

    Podoba mi się sposób podania.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej