Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżeczka

150 mililitrów

15 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szklance zalej łyżeczkę herbaty liściastej Lipton Flirty Lady Lipton, 150 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na minutę aby herbata dobrze się zaparzyła.

Krok 2

W między czasie w wysokiej szklance na dnie rozgnieć dwie truskawki z brązowym cukrem, do szklanki dodaj kostki lodu, trzy przecięte na pół truskawki i listki melisy.

Krok 3

Całość zalej naparem herbacianym. Szklankę udekoruj naciętą truskawką i podawaj ze słomką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dobrym pomysłem jest dodanie do zimnej herbaty jednej kulki sorbetu truskawkowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej