Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżeczka

150 mililitrów

15 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szklance zalej łyżeczkę herbaty liściastej Lipton Flirty Lady Lipton, 150 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na minutę aby herbata dobrze się zaparzyła.

Krok 2

W między czasie w wysokiej szklance na dnie rozgnieć dwie truskawki z brązowym cukrem, do szklanki dodaj kostki lodu, trzy przecięte na pół truskawki i listki melisy.

Krok 3

Całość zalej naparem herbacianym. Szklankę udekoruj naciętą truskawką i podawaj ze słomką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dobrym pomysłem jest dodanie do zimnej herbaty jednej kulki sorbetu truskawkowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej