Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżeczka

150 mililitrów

15 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szklance zalej łyżeczkę herbaty liściastej Lipton Flirty Lady Lipton, 150 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na minutę aby herbata dobrze się zaparzyła.

Krok 2

W między czasie w wysokiej szklance na dnie rozgnieć dwie truskawki z brązowym cukrem, do szklanki dodaj kostki lodu, trzy przecięte na pół truskawki i listki melisy.

Krok 3

Całość zalej naparem herbacianym. Szklankę udekoruj naciętą truskawką i podawaj ze słomką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dobrym pomysłem jest dodanie do zimnej herbaty jednej kulki sorbetu truskawkowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona herbata z truskawkami – strawberry field - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej