Herbata z sorbetem – cytrynowy raj przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z sorbetem – cytrynowy raj

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
257 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Herbatę wystudź.

Krok 2

Zrób kulki z sorbetu cytrynowego Carte d'or, wstaw je do zamrażalki aby mocno się zmroziły.

Krok 3

Do słoika wlej zimny napar z herbaty dodaj plastry limonki i cytryny oraz kulkę sorbetu. Herbatę podawaj z gałązką rozmarynu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej