Zielona herbata z musem truskawkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona herbata z musem truskawkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 plastry

100 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki zmiksuj i przelej do podłużnych sylikonowych foremek. Wstaw do zamrażalki na co najmniej 12 godzin.

Krok 2

Dwie torebki zielonej herbaty Liptona zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw aby wystygł.

Krok 3

Na dno dwóch szklanek wlej po 50 ml syropu (zrobisz go mieszając wodę z cukrem w stosunku 1:1), dodaj zmrożone kawałki musu z truskawek, plastry cytryny i gałązkę mięty. Całość uzupełnij zimnym naparem z herbaty.

1

Opinie o przepisie

  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 30.06.2016

    Coś dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej