Zielona herbata z musem truskawkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona herbata z musem truskawkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 plastry

100 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki zmiksuj i przelej do podłużnych sylikonowych foremek. Wstaw do zamrażalki na co najmniej 12 godzin.

Krok 2

Dwie torebki zielonej herbaty Liptona zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw aby wystygł.

Krok 3

Na dno dwóch szklanek wlej po 50 ml syropu (zrobisz go mieszając wodę z cukrem w stosunku 1:1), dodaj zmrożone kawałki musu z truskawek, plastry cytryny i gałązkę mięty. Całość uzupełnij zimnym naparem z herbaty.

1

Opinie o przepisie

  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 30.06.2016

    Coś dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej