
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 plastry
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka pokrój w kostkę wstaw do zamrażalki.
Krok 2
Dwie torebki zielonej herbaty Liptona zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem i odstaw aby wystygł.
Krok 3
Na dno dwóch szklanek wlej po 50 ml syropu (zrobisz go mieszając wodę z cukrem w stosunku 1:1), dodaj zmrożone kostki ogórka, plastry cytryny, gałązkę mięty. Całość uzupełnij zimnym naparem z herbaty.

Dobra rada:
Syrop barmański możesz przygotować samodzielnie – mieszając 1 porcję wody z 1 porcją cukru.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Zielona Lipton o smaku Owoców Cytrusowych
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej