
Składniki
1 sztuka
2 plastry
0.5 sztuki
3 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 200ml wody , dodaj cukier według uznania – jeśli lubisz słodkie napoje dodaj 2 lub trzy łyżeczki.
Krok 2
Do gorącej wody wrzuć saszetkę z herbatą Lipton Yellow Label. Napar odstaw do wystygnięcia.
Krok 3
Do szklanki wrzuć plastry cytryny, plastry brzoskwini dodaj gałązkę mięty i lód zalej zimną herbatą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Złota lemoniada herbaciana
Złota lemoniada to prosty sposób na to, by herbatę podać na nieco inny niż zwykle sposób. Cytryna, jako dodatek do herbaty jest bardzo popularna, zwłaszcza w Polsce. Spróbuj jednak połączyć napój również z innymi owocami, np. z brzoskwiniami. Są soczyste, a ich smak dobrze komponuje się z kwaśnymi cytrynami. Ponieważ lemoniadę podaje się na zimno, zacznij jej przygotowanie od zaparzenia herbaty. Dopiero, kiedy wystygnie, zalej nią pokrojone wcześniej owoce. Dodaj również gałązkę mięty, najlepiej roztartą – dzięki temu zioła szybciej uwolnią swój aromat i lemoniada będzie smaczniejsza. Spróbuj także innych wariantów lemoniady herbacianej. Zamiast brzoskwini zaserwuj wersję z nektarynką lub morelami, dodaj także listek melisy. Lemoniadę podawaj schłodzoną, najlepiej z lodem (w wysokich szklankach) lub przygotuj większą porcję w dzbanku. Udekoruj go plasterkami cytryny. Sprawdź, jak wspaniale smakuje domowa lemoniada na bazie herbaty. To uniwersalny napój, który warto serwować na wiele okazji.