
Składniki
0.5 sztuki
1.5 łyżki
0.7 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaparz herbatę i ostudź.
Krok 2
Następnie pokrój na niewielkie kawałki banany oraz brzoskwinię.
Krok 3
Do tego dodaj miód, herbatę a potem zmiksuj wszystko razem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej