Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;)

Autor: Krystian KROT_ek Kowalski

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

3 łyżki

100 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Niezbędna będzie sokowirówka. Do sokowirówki dodajemy truskawki przekrojone na pół .

Krok 2

Następnie dodajemy 2,5 łyżek smietany ( najlepiej 12-nasto % ) I 3-5 łyżek cukru.

Krok 3

Następnie dajemy sokowirówkę na najwyższe obroty i miksujemy to od 40-50 sekund. Bierzemy jakiś garnek i to wlewamy powtarzamy , podane powyżej czynności jakieś 2-3 razy i jest dużo koktajlu dla całej rodziny ;) :>

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej