Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;)

Autor: Krystian KROT_ek Kowalski

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

3 łyżki

100 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Niezbędna będzie sokowirówka. Do sokowirówki dodajemy truskawki przekrojone na pół .

Krok 2

Następnie dodajemy 2,5 łyżek smietany ( najlepiej 12-nasto % ) I 3-5 łyżek cukru.

Krok 3

Następnie dajemy sokowirówkę na najwyższe obroty i miksujemy to od 40-50 sekund. Bierzemy jakiś garnek i to wlewamy powtarzamy , podane powyżej czynności jakieś 2-3 razy i jest dużo koktajlu dla całej rodziny ;) :>

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej