
Składniki
2.5 łyżki
3 łyżki
100 ziaren
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Niezbędna będzie sokowirówka. Do sokowirówki dodajemy truskawki przekrojone na pół .
Krok 2
Następnie dodajemy 2,5 łyżek smietany ( najlepiej 12-nasto % ) I 3-5 łyżek cukru.
Krok 3
Następnie dajemy sokowirówkę na najwyższe obroty i miksujemy to od 40-50 sekund. Bierzemy jakiś garnek i to wlewamy powtarzamy , podane powyżej czynności jakieś 2-3 razy i jest dużo koktajlu dla całej rodziny ;) :>
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























