
Składniki
2.5 łyżki
3 łyżki
100 ziaren
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Niezbędna będzie sokowirówka. Do sokowirówki dodajemy truskawki przekrojone na pół .
Krok 2
Następnie dodajemy 2,5 łyżek smietany ( najlepiej 12-nasto % ) I 3-5 łyżek cukru.
Krok 3
Następnie dajemy sokowirówkę na najwyższe obroty i miksujemy to od 40-50 sekund. Bierzemy jakiś garnek i to wlewamy powtarzamy , podane powyżej czynności jakieś 2-3 razy i jest dużo koktajlu dla całej rodziny ;) :>
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej