Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;)

Autor: Krystian KROT_ek Kowalski

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

3 łyżki

100 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Niezbędna będzie sokowirówka. Do sokowirówki dodajemy truskawki przekrojone na pół .

Krok 2

Następnie dodajemy 2,5 łyżek smietany ( najlepiej 12-nasto % ) I 3-5 łyżek cukru.

Krok 3

Następnie dajemy sokowirówkę na najwyższe obroty i miksujemy to od 40-50 sekund. Bierzemy jakiś garnek i to wlewamy powtarzamy , podane powyżej czynności jakieś 2-3 razy i jest dużo koktajlu dla całej rodziny ;) :>

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej