Ostra seniorita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra seniorita

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki oczyść z szypułek , kilka najładniejszych zostaw do dekoracji, usuń pestki i skórkę z arbuza , pomidora sparz we wrzątku zdejmij z niego skórę. Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. Gorzka czekoladę umieść w kielichu blendera zmiksuj ja na pył.

Ostra seniorita - Krok 1

Krok 2

Brzegi szklanek do koktajli zanurz w soku z limonki a następnie w rozsypanej na talerzu czekoladzie. Szklanki odstaw na bok.

Ostra seniorita - Krok 2

Krok 3

W kielichu blendera umieść wszystkie składniki, truskawki, arbuza, pomidora, sok i skórkę z limonki cukier brązowy, obie papryki Knorr dosłownie kilka igieł świeżego rozmarynu oraz wodę gazowaną. Całość dokładnie rozdrobnij aż uzyskasz jednolita strukturę.

Ostra seniorita - Krok 3

Krok 4

Gotowy napój rozlej do szklanek, ich rant udekoruj nacięta truskawka oraz gałązka rozmarynu.

Ostra seniorita - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra seniorita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra seniorita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra seniorita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra seniorita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra seniorita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra seniorita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra seniorita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra seniorita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ostra senioritaOstra seniorita

Lato to świetny moment na kulinarne eksperymenty! Do przygotowania oryginalnego koktajlu „Ostra seniorita” potrzebować będziemy truskawek, arbuza, pomidora i… czekolady, a to wszystko doprawimy przy pomocy ostrej i słodkiej papryki, prosto z gorącej Hiszpanii. Choć taka mieszanka może nieco zaskakiwać, warto wypróbować przepis we własnej kuchni. Czas na odrobinę pikanterii!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy cenią oryginalne, egzotyczne połączenia smakowe.

Na jaką okazję?

Taki koktajl możemy przygotować na przyjęcie w gronie znajomych lub serwować, w formie deseru.

Czy wiesz, że?

Ostrzejszy smak koktajlu pomoże nam ugasić pragnienie. Przyniesie także orzeźwienie w cieplejsze dni.

Dla urozmaicenia:

Dla uzyskania najlepszego smaku, arbuza przed przygotowaniem warto schłodzić. By koktajl był słodszy, możemy dodać nieco więcej dojrzałych truskawek i czekolady.