Truskawkowe semifreddo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawkowe semifreddo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

250 mililitrów

250 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki oczyść i zmiksuj.

Krok 2

Śmietanę ubij razem z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem i połącz ostrożnie z musem truskawkowym.

Krok 3

Formę wyłóż folią aluminiową i przełóż do niej mus. Wstaw do zamrażalnika na 6-7 godzin. Truskawkowe semifreddo podawaj z sosem truskawkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak w cieście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej