Składniki
120 gramów
250 mililitrów
250 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki oczyść i zmiksuj.
Krok 2
Śmietanę ubij razem z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem i połącz ostrożnie z musem truskawkowym.
Krok 3
Formę wyłóż folią aluminiową i przełóż do niej mus. Wstaw do zamrażalnika na 6-7 godzin. Truskawkowe semifreddo podawaj z sosem truskawkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej