Truskawkowe semifreddo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawkowe semifreddo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

250 mililitrów

250 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki oczyść i zmiksuj.

Krok 2

Śmietanę ubij razem z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem i połącz ostrożnie z musem truskawkowym.

Krok 3

Formę wyłóż folią aluminiową i przełóż do niej mus. Wstaw do zamrażalnika na 6-7 godzin. Truskawkowe semifreddo podawaj z sosem truskawkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej