Truskawkowe semifreddo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawkowe semifreddo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

250 mililitrów

250 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki oczyść i zmiksuj.

Krok 2

Śmietanę ubij razem z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem i połącz ostrożnie z musem truskawkowym.

Krok 3

Formę wyłóż folią aluminiową i przełóż do niej mus. Wstaw do zamrażalnika na 6-7 godzin. Truskawkowe semifreddo podawaj z sosem truskawkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej