Truskawkowe semifreddo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawkowe semifreddo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

250 mililitrów

250 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki oczyść i zmiksuj.

Krok 2

Śmietanę ubij razem z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem i połącz ostrożnie z musem truskawkowym.

Krok 3

Formę wyłóż folią aluminiową i przełóż do niej mus. Wstaw do zamrażalnika na 6-7 godzin. Truskawkowe semifreddo podawaj z sosem truskawkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawkowe semifreddo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej