
Składniki
20 sztuk
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
5 łyżek
5 łyżek
4 łyżki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tacę wyłóż pergaminem do pieczenia. Zawartość szerszej saszetki opakowania przesyp do miski i wymieszaj z parmezanem.
Krok 2
Oliwki obtocz w mące, a następnie w rozkłóconym jajku.
Krok 3
Oliwki przełóż do miski z panierką Knorr i delikatnie potrząsając, wymieszaj tak, aby całkowicie były obtoczone w niej.
Krok 4
Ułóż je na pergaminie i wstaw na 15 minut do lodówki. W tym czasie zawartość węższej saszetki Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Łagodnym oraz Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 5
W niewielkim garnku rozgrzej olej i ostrożnie smaż po kilka oliwek na złoty kolor. Usmażone oliwki podawaj z przygotowanym dipem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej