
Składniki
20 sztuk
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
5 łyżek
5 łyżek
4 łyżki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tacę wyłóż pergaminem do pieczenia. Zawartość szerszej saszetki opakowania przesyp do miski i wymieszaj z parmezanem.
Krok 2
Oliwki obtocz w mące, a następnie w rozkłóconym jajku.
Krok 3
Oliwki przełóż do miski z panierką Knorr i delikatnie potrząsając, wymieszaj tak, aby całkowicie były obtoczone w niej.
Krok 4
Ułóż je na pergaminie i wstaw na 15 minut do lodówki. W tym czasie zawartość węższej saszetki Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Łagodnym oraz Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 5
W niewielkim garnku rozgrzej olej i ostrożnie smaż po kilka oliwek na złoty kolor. Usmażone oliwki podawaj z przygotowanym dipem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej