Smażone oliwki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

395 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

256 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

5 łyżek

4 łyżki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tacę wyłóż pergaminem do pieczenia. Zawartość szerszej saszetki opakowania przesyp do miski i wymieszaj z parmezanem.

Krok 2

Oliwki obtocz w mące, a następnie w rozkłóconym jajku.

Krok 3

Oliwki przełóż do miski z panierką Knorr i delikatnie potrząsając, wymieszaj tak, aby całkowicie były obtoczone w niej.

Krok 4

Ułóż je na pergaminie i wstaw na 15 minut do lodówki. W tym czasie zawartość węższej saszetki Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 5

W niewielkim garnku rozgrzej olej i ostrożnie smaż po kilka oliwek na złoty kolor. Usmażone oliwki podawaj z przygotowanym dipem.

4

Opinie o przepisie

  • Ela Hammad

    Ela Hammad , 05.09.2016

    robią wrażenie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Dudek

    Aneta Dudek , 21.08.2016

    Można podawać ja na zimno ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wadas

    Maria Wadas , 15.08.2016

    A jak dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Babyn

    Krzysztof Babyn , 06.05.2016

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej