Smażone oliwki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone oliwki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
429 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

294 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

360 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

5 łyżek

4 łyżki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tacę wyłóż pergaminem do pieczenia. Zawartość szerszej saszetki opakowania przesyp do miski i wymieszaj z parmezanem.

Krok 2

Oliwki obtocz w mące, a następnie w rozkłóconym jajku.

Krok 3

Oliwki przełóż do miski z panierką Knorr i delikatnie potrząsając, wymieszaj tak, aby całkowicie były obtoczone w niej.

Krok 4

Ułóż je na pergaminie i wstaw na 15 minut do lodówki. W tym czasie zawartość węższej saszetki Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 5

W niewielkim garnku rozgrzej olej i ostrożnie smaż po kilka oliwek na złoty kolor. Usmażone oliwki podawaj z przygotowanym dipem.

4

Opinie o przepisie

  • Ela Hammad

    Ela Hammad , 05.09.2016

    robią wrażenie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Dudek

    Aneta Dudek , 21.08.2016

    Można podawać ja na zimno ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wadas

    Maria Wadas , 15.08.2016

    A jak dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Babyn

    Krzysztof Babyn , 06.05.2016

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej