Wytrawne naleśniki z soczewicą – Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki z soczewicą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

6 łyżek

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z jajkiem mąką i odrobiną soli. Zmiksuj.

Krok 2

Usmaż naleśniki.

Krok 3

Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 4

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i podsmaż na oleju.

Krok 5

Dodaj soczewicę i smaż przez 3 minuty.

Krok 6

Wlej niepełną szklankę wody, dopraw solą i pieprzem. Gotuj 15 minut.

Krok 7

Dodaj koncentrat i bułkę tartą. Gotowym farszem posmaruj naleśniki, zwiń w rulony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej