
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
6 łyżek
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko wymieszaj z jajkiem mąką i odrobiną soli. Zmiksuj.
Krok 2
Usmaż naleśniki.
Krok 3
Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 4
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i podsmaż na oleju.
Krok 5
Dodaj soczewicę i smaż przez 3 minuty.
Krok 6
Wlej niepełną szklankę wody, dopraw solą i pieprzem. Gotuj 15 minut.
Krok 7
Dodaj koncentrat i bułkę tartą. Gotowym farszem posmaruj naleśniki, zwiń w rulony.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej