Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami
łatwe
603 osoby zapisały

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
200 mililitrów
2 łyżki
10 sztuk
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę. Podobnie selera, cebulę i cukinię. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i usmaż kolejno mięso i warzywa. Pod koniec smażenia dodaj margarynę.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię. Całość gotuj, aż powstanie gęsty farsz.
Krok 4
Na końcu dodaj posiekaną bazylię i wymieszaj.
Krok 5
Farsz nakładaj na naleśniki i zwijaj w rulon. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym i chwilę podgrzej w piekarniku. Następnie przełóż na talerz i natychmiast podawaj udekorowane listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej