PRZEPISY.PL

Naleśniki zapiekane z serem

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
11
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • białego sera1 kg
  • żółtko1 szt
  • mleko1000 ml
  • jajka3 szt
  • woda1000 ml
  • kwaśnej śmietany100 g
  • opakowania cukru waniliowego1 szt
  • rodzynki10 dkg
  • płatki migdałów1 łyżka
  • mąka25 dkg
  • margaryna10 dkg
  • kieliszek rumu
  • Krok 1

    Na początek przygotować ciasto na naleśniki z jajek, mleka, mąki, wody i soli. Wszystko dokładnie wymieszać i dołożyć na około 20 minut.
  • Krok 2

    W międzyczasie utrzeć biały ser na jednolitą masę, dodać do tego cukier waniliowy, rum, żółtko, cukier i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać
  • Krok 3

    Następnie po 20 minutach bierzemy ciasto na naleśniki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy.
  • Krok 4

    Poczekać, aż naleśniki trochę ostygną i potem posmarować je powstałą masą serową. Każdy naleśnik po posmarowaniu zawinąć w rulonik
  • Krok 5

    Naleśnikowe ruloniki włożyć do szklanej brytfanny, polać je śmietaną i włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 minut o temperaturze 200 stopni.
  • Krok 6

    Na koniec naleśniki posypać rodzynkami i płatkami migdałów.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

11
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
4
osoby dodały do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
14
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
1
osoba dodała do Mniamlisty
30''
4
Łatwe