Naleśniki zapiekane z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki zapiekane z serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 mililitrów

10 dekagramów

1000 mililitrów

10 dekagramów

3 sztuki

10 dekagramów

25 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

100 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek przygotować ciasto na naleśniki z jajek, mleka, mąki, wody i soli. Wszystko dokładnie wymieszać i dołożyć na około 20 minut.

Krok 2

W międzyczasie utrzeć biały ser na jednolitą masę, dodać do tego cukier waniliowy, rum, żółtko, cukier i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać

Krok 3

Następnie po 20 minutach bierzemy ciasto na naleśniki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy.

Krok 4

Poczekać, aż naleśniki trochę ostygną i potem posmarować je powstałą masą serową. Każdy naleśnik po posmarowaniu zawinąć w rulonik

Krok 5

Naleśnikowe ruloniki włożyć do szklanej brytfanny, polać je śmietaną i włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 minut o temperaturze 200 stopni.

Krok 6

Na koniec naleśniki posypać rodzynkami i płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej