
Składniki
1000 mililitrów
10 dekagramów
1000 mililitrów
10 dekagramów
3 sztuki
10 dekagramów
25 dekagramów
1 łyżka
1 sztuka
1 kilogram
100 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek przygotować ciasto na naleśniki z jajek, mleka, mąki, wody i soli. Wszystko dokładnie wymieszać i dołożyć na około 20 minut.
Krok 2
W międzyczasie utrzeć biały ser na jednolitą masę, dodać do tego cukier waniliowy, rum, żółtko, cukier i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać
Krok 3
Następnie po 20 minutach bierzemy ciasto na naleśniki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy.
Krok 4
Poczekać, aż naleśniki trochę ostygną i potem posmarować je powstałą masą serową. Każdy naleśnik po posmarowaniu zawinąć w rulonik
Krok 5
Naleśnikowe ruloniki włożyć do szklanej brytfanny, polać je śmietaną i włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 minut o temperaturze 200 stopni.
Krok 6
Na koniec naleśniki posypać rodzynkami i płatkami migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej