Naleśniki zapiekane z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki zapiekane z serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 mililitrów

10 dekagramów

1000 mililitrów

10 dekagramów

3 sztuki

10 dekagramów

25 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

100 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek przygotować ciasto na naleśniki z jajek, mleka, mąki, wody i soli. Wszystko dokładnie wymieszać i dołożyć na około 20 minut.

Krok 2

W międzyczasie utrzeć biały ser na jednolitą masę, dodać do tego cukier waniliowy, rum, żółtko, cukier i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać

Krok 3

Następnie po 20 minutach bierzemy ciasto na naleśniki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy.

Krok 4

Poczekać, aż naleśniki trochę ostygną i potem posmarować je powstałą masą serową. Każdy naleśnik po posmarowaniu zawinąć w rulonik

Krok 5

Naleśnikowe ruloniki włożyć do szklanej brytfanny, polać je śmietaną i włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 minut o temperaturze 200 stopni.

Krok 6

Na koniec naleśniki posypać rodzynkami i płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej