Naleśniki zapiekane z serem

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1000 mililitrów

3 sztuki

1000 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżka

10 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek przygotować ciasto na naleśniki z jajek, mleka, mąki, wody i soli. Wszystko dokładnie wymieszać i dołożyć na około 20 minut.

Krok 2

W międzyczasie utrzeć biały ser na jednolitą masę, dodać do tego cukier waniliowy, rum, żółtko, cukier i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać

Krok 3

Następnie po 20 minutach bierzemy ciasto na naleśniki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy.

Krok 4

Poczekać, aż naleśniki trochę ostygną i potem posmarować je powstałą masą serową. Każdy naleśnik po posmarowaniu zawinąć w rulonik

Krok 5

Naleśnikowe ruloniki włożyć do szklanej brytfanny, polać je śmietaną i włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 minut o temperaturze 200 stopni.

Krok 6

Na koniec naleśniki posypać rodzynkami i płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej