Ciasto naleśnikowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

1670 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

564 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

658 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 mililitrów

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

0

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Ciasto naleśnikowe - Krok 1

Krok 2

Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Ciasto naleśnikowe - Krok 2

Krok 3

Smaż naleśniki.

Ciasto naleśnikowe - Krok 3
12

Opinie o przepisie

  • Sandra Przygoda

    Sandra Przygoda

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta  Golec

    Marta Golec

    Dodałam 2 szklanki mleka zamiast mleka i wody, bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Matiesz Matiesz

    Matiesz Matiesz

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nastka Pilot

    Nastka Pilot

    najlepsze na świecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Staniczek

    Agata Staniczek

    dodałam wodę gazowaną, super :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Samisz

    Iwona Samisz

    wszystko fajnie, nalesniki wyszly b. dobre, ale w składnikach nie ma podanej ilości wody a w pierwszym kroku jest napisane aby wymieszać składniki (mleko, woda itp). Dodałam szklankę i wyszło super :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Flanc

    Iwona Flanc

    Pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • michał dudkowski

    michał dudkowski

    wspaniałe!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Mirowska

    Magdalena Mirowska

    dodałam więcej mleka i wyszły idealne :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Catalia Harley-Davidson

    Catalia Harley-Davidson

    pyszne! !!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oskar Czekalak

    Oskar Czekalak

    mmmmmm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Klaudia

    Klaudia Klaudia

    Pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej