
Składniki
1 szklanka
1.5 szklanki
2 sztuki
30 mililitrów
1 szczypta
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, piwo, olej oraz kminek. Mieszaj do momentu uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji.

Krok 2
Rozgrzaną patelnię posmaruj lekko tłuszczem, następnie smaż piwne naleśniki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podawaj z różnego rodzaju słonymi nadzieniami, na przykład mięsnym lub serowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto naleśnikowe z piwem
Myślisz, że w kwestii naleśników nic Cię już nie zaskoczy? A znasz naleśniki na piwie? Jeśli nie, koniecznie spróbuj! Tym razem nie na słodko, a na słono. Podane z nadzieniem mięsnym lub serowym stworzą pyszny obiad i zaskoczą smakiem.
Dla kogo?
Naleśniki z piwem sprawdzą się dla wszystkich, którzy lubią eksperymentować w kuchni. W końcu nie ma takiego przepisu, którego nie dałoby się zmienić!
Na jaką okazję?
Na obiad lub kolację. Naleśniki z piwem będą odskocznią od tradycyjnych przepisów. Musisz spróbować!
Czy wiesz, że?
W zależności od kraju, wyróżniamy aż kilkanaście rodzajów naleśników!
Dla urozmaicenia
Naleśniki na piwie możesz wzbogacić orkiszową mąką razową. Wymieszaj ją pół na pół z pszenną, a naleśniki zyskają głębszy smak.