
Składniki
1 szklanka
1.5 szklanki
2 sztuki
30 mililitrów
1 szczypta
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, piwo, olej oraz kminek. Mieszaj do momentu uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji.

Krok 2
Rozgrzaną patelnię posmaruj lekko tłuszczem, następnie smaż piwne naleśniki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podawaj z różnego rodzaju słonymi nadzieniami, na przykład mięsnym lub serowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto naleśnikowe z piwem
Myślisz, że w kwestii naleśników nic Cię już nie zaskoczy? A znasz naleśniki na piwie? Jeśli nie, koniecznie spróbuj! Tym razem nie na słodko, a na słono. Podane z nadzieniem mięsnym lub serowym stworzą pyszny obiad i zaskoczą smakiem.
Dla kogo?
Naleśniki z piwem sprawdzą się dla wszystkich, którzy lubią eksperymentować w kuchni. W końcu nie ma takiego przepisu, którego nie dałoby się zmienić!
Na jaką okazję?
Na obiad lub kolację. Naleśniki z piwem będą odskocznią od tradycyjnych przepisów. Musisz spróbować!
Czy wiesz, że?
W zależności od kraju, wyróżniamy aż kilkanaście rodzajów naleśników!
Dla urozmaicenia
Naleśniki na piwie możesz wzbogacić orkiszową mąką razową. Wymieszaj ją pół na pół z pszenną, a naleśniki zyskają głębszy smak.