Naleśniki na piwie - bez mleka: ciasto naleśnikowe | Przepisy.pl pixel

Ciasto naleśnikowe z piwem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
403 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

302 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

565 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1.5 szklanki

2 sztuki

30 mililitrów

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, piwo, olej oraz kminek. Mieszaj do momentu uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji.

Ciasto naleśnikowe z piwem - Krok 1

Krok 2

Rozgrzaną patelnię posmaruj lekko tłuszczem, następnie smaż piwne naleśniki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podawaj z różnego rodzaju słonymi nadzieniami, na przykład mięsnym lub serowym.

Ciasto naleśnikowe z piwem - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • Łucja Polewska

    Łucja Polewska , 23.11.2020

    super naleśniki! a przede wszystkim łatwe i szybkie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tosia Witkowska

    Tosia Witkowska , 31.01.2016

    to guwno

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto naleśnikowe z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto naleśnikowe z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto naleśnikowe z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto naleśnikowe z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto naleśnikowe z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto naleśnikowe z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto naleśnikowe z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto naleśnikowe z piwem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto naleśnikowe z piwemCiasto naleśnikowe z piwem

Myślisz, że w kwestii naleśników nic Cię już nie zaskoczy? A znasz naleśniki na piwie? Jeśli nie, koniecznie spróbuj! Tym razem nie na słodko, a na słono. Podane z nadzieniem mięsnym lub serowym stworzą pyszny obiad i zaskoczą smakiem.

Dla kogo?

Naleśniki z piwem sprawdzą się dla wszystkich, którzy lubią eksperymentować w kuchni. W końcu nie ma takiego przepisu, którego nie dałoby się zmienić!

Na jaką okazję?

Na obiad lub kolację. Naleśniki z piwem będą odskocznią od tradycyjnych przepisów. Musisz spróbować!

Czy wiesz, że?

W zależności od kraju, wyróżniamy aż kilkanaście rodzajów naleśników!

Dla urozmaicenia

Naleśniki na piwie możesz wzbogacić orkiszową mąką razową. Wymieszaj ją pół na pół z pszenną, a naleśniki zyskają głębszy smak.